Ponta: Am fost citat telefonic ieri, informația prezentată public de Kovesi este neadevărată

Ponta: Am fost citat telefonic ieri, informația prezentată public de Kovesi este neadevărată

Premierul Victor Ponta susține că informația prezentată de procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, legată de citarea lui la Direcția Națională Anticorupție în urmă cu mai multe zile este neadevărată, precizând că a fost citat, joi, telefonic, de procurorul de caz.

"Precizez că am fost citat telefonic la sediul Guvernului de procurorul Jean Uncheșelu ieri după-amiază, la ora 16,15! (sunt convins că există procesul verbal în acest sens și înregistrarea telefonică). Regret că informația prezentată public de dna procuror șef Kovesi este neadevărată!", scrie Ponta vineri pe Facebook.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a susținut, vineri, că nu are nicio legătură citarea la Direcția Națională Anticorupție a unor persoane cu evenimente publice și că premierul a fost citat la DNA "cu mai multe zile în urmă".

''Categoric nu are nicio legătură citarea unor persoane la DNA cu evenimente publice. (...) Anumite informații, indicii și probe au fost obținute după administrarea unor mijloace probatorii la sfârșitul lunii aprilie cu privire la anumite infracțiuni care au fost reținute și de care este suspectat premierul în acest moment. S-a început urmărirea penală in rem în luna mai, la începutul lunii mai, deci este o perioadă foarte scurtă de timp de la momentul la care s-au obținut anumite informații și până la emiterea ordonanței de efectuare în continuare a urmăririi penale. (...) Nu este nicio coincidență. Procurorii își văd de treabă, avem 7.000 de dosare în lucru în care sunt angrenați 86 de procurori. Noi nu verificăm ce se întâmplă în spațiul public, noi administrăm probele în funcție de zilele și orele în care trebuie să administrăm aceste probe. Citarea s-a făcut în mod legal cu mai multe zile în urmă. Nu are niciun fel de legătură cu depunerea sau nu a vreunei moțiuni, deci nu este nicio coincidență, pur și simplu procurorii își fac treaba'', a spus Kovesi, întrebată dacă există o coincidență între citarea premierului și depunerea moțiunii de cenzură a liberalilor.

AGERPRES/(AS — autor: Doroteea Purcărea, editor: Andreea Rotaru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Așa o fi?

5 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD