Ponta: Materialul de presă privind diferențele de chirii din contractele lui Iohannis, o gogoașă

Ponta: Materialul de presă privind diferențele de chirii din contractele lui Iohannis, o gogoașă

Penalul Victor Ponta afirmă, în calitate de jurist, că dincolo de orice dispută politică materialul de presă în care se face vorbire de diferențe de peste 100 de mii de euro între chiriile declarate și cele regăsite în contractele președintelui Klaus Iohannis reprezintă "o însăilare de speculații și presupuneri fără nicio dovadă". El a adăugat că poate acum președintele Iohannis realizează cât de ușor pot fi aruncate "acuzații nefondate" la adresa celor care ocupă "o funcție importantă".

"Am citit și eu materialul apărut în presă, prin care se afirma faptul că au fost găsite diferențe de 115.000 euro între chiriile declarate și cele aflate în contractele dlui. Klaus Iohannis, în perioada 2004 — 2007. Dincolo de orice dispută politică, opinia mea de jurist este că e doar o gogoașă — o însăilare de speculații și presupuneri fără nicio dovadă concretă! Punct", a scris penalul marți pe Facebook .

Ponta mai spune că "există însă (sper) și o parte bună".

"Poate acum dl. Iohannis realizează cât de ușor pot fi aruncate acuzații total nefondate doar pentru că ocupi o funcție importantă. Și poate acum realizează cât de pripită a fost poziția domniei sale când, în data de 5 iunie, mi-a cerut demisia pentru o acuzație (speculație) că nu am plătit în 2007-2008 taxe de 51.000 lei (cam 12.000 euro, deci mai puțin de o zecime din cei 115.000 euro de care este tot nefondat acuzat la rândul său). Iar acum, când toate documentele și expertiza au arătat indubitabil că eu am plătit toate acele taxe către stat, discuția devine inutilă", a arătat penalul.

Victor Ponta a mai afirmat că, pentru el, "acel moment ține de trecut".

"Nu mai am resentimente și nici reproșuri de făcut, dar sper că acum Președintele României (când simte la rândul său ce înseamnă să fi acuzat pe nedrept) va examina cu mai multă circumspecție și echilibru asemenea situații", a conchis Penalul.

Administrația Prezidențială a precizat luni, ca răspuns la un material de presă, că toate veniturile președintelui Klaus Iohannis obținute din închirierea de imobile se regăsesc în declarațiile de avere depuse succesiv .

"Toate veniturile obținute de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, din închirierea imobilelor deținute în proprietate și coproprietate se regăsesc integral în declarațiile de avere depuse. Nu există nicio sumă provenită din chirii care să nu fi fost declarată din 2004 până în prezent", arată Administrația Prezidențială, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, din chiria pe care a încasat-o în nume propriu, precum și în numele și pentru coproprietar, Klaus Iohannis a achitat toate taxele și impozitele aferente întregii sume provenite din închirierea imobilelor.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...