Preda (PNL): SRI și-a asumat că nu există ofițeri acoperiți în rândul corpului magistraților din România

Preda (PNL): SRI și-a asumat că nu există ofițeri acoperiți în rândul corpului magistraților din România

Serviciul Român de Informatii (SRI) și-a asumat faptul că nu există ofițeri acoperiți în rândul corpului magistraților din România, susține vicepreședintele PNL Cezar Preda, într-o precizare făcută miercuri în calitate de fost președinte și actual membru al Comisiei Parlamentare pentru Controlul Activității SRI.

* CSM a decis sesizarea CSAT pentru verificarea magistraților dacă sunt ofițeri sub acoperire

"Comisia parlamentară de control al SRI a solicitat Serviciului Român de Informații date cu privire la eventualii ofițeri acoperiți din rândul judecătorilor și procurorilor. Serviciul Român de Informatii ne-a prezentat toate garanțiile și și-a asumat faptul că nu există ofițeri acoperiți în rândul corpului magistraților din România. Este necesară inițierea unui demers similar și de către celelalte comisii parlamentare, pentru celelalte servicii secrete care trebuie să-și asume și să garanteze că nu au ofițeri acoperiți în rândul magistraților", a declarat Cezar Preda, într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

El precizează, în legătură cu "afirmațiile unor voci din spațiul public care reclamă implicarea excesivă a SRI în fazele premergătoare începerii urmăririi penale", că și acest aspect a fost analizat de Comisia de Control al SRI, rezultând că "aportul Serviciului la efortul de combatere a corupției este unul care are acoperire legală, iar atribuțiile instituției în acest sens sunt bine determinate".

Consiliul Superior al Magistraturii a decis miercuri sesizarea CSAT în vederea verificării tuturor magistraților pentru a depista dacă sunt sau nu ofițeri sub acoperire ai vreunui serviciu de informații, au comunicat pentru AGERPRES reprezentanții CSM.

Membrii Consiliului au convenit și trimiterea la CSAT a tuturor declarațiilor date în formă autentică de judecători și procurori.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria