Predoiu: Primul pas pentru continuarea luptei anticorupție este un guvern izvorât din votul pro-Iohannis

Predoiu: Primul pas pentru continuarea luptei anticorupție este un guvern izvorât din votul pro-Iohannis

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu consideră că primul pas spre continuarea luptei anticorupției în România îl reprezintă un guvern izvorât din votul pro-Iohannis din 16 noiembrie.

"Continuarea politicilor, legilor și instituțiilor anticorupție în Romania vor fi posibile pe termen lung dacă înlocuim guvernul corupt neocomunist Ponta-PSD cu un guvern pe linia noii politicii stabilite prin votul din 16 noiembrie. De aceea, mutările președintelui Iohannis din următoarele trei luni vor fi cruciale pentru mersul justiției, anticorupției și democrației în România", afirmă prim-vicepreședintele PNL într-o declarație politică remisă AGERPRES cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție.

Predoiu adaugă că în România, ca și în alte țări, "avem corupție, dar de câțiva ani avem și politici, și legi, și instituții anticorupție".

"Succesele DNA au scos la lumină principala problemă a politicului din România, corupția, și au scos din joc centre de putere coruptă — la nivel local sau național. Cu toate acestea, fenomenul persistă, pentru că are, ca orice buruiană, rădăcini vechi și întinse, dar și pentru că este alimentat în continuare. DNA va fi în continuare performant în combaterea efectelor corupției, însă cauzele se rezolvă în altă parte", susține prim-vicepreședintele PNL.

Predoiu opinează, totodată, și cu privire la câteva măsuri ce ar trebui avute în vedere pentru combaterea cauzelor corupției din România.

"Schimbarea modului de funcționare a partidelor (de la constituire până la promovare și finanțare, creșterea concurenței prin apariția de noi partide și reformarea celor existente), privatizarea prin bursă în loc de negociere directă, integrarea informațiilor în procesul de fiscalizare și impozitare sunt doar câteva măsuri care pot fi luate în zona cauzelor. Ele nu se vor lua însă de un guvern demonstrat corupt și neocomunist Ponta-PSD. Primul pas spre continuarea anticorupției în România este un guvern izvorât din votul pro-Iohannis din 16 noiembrie", mai afirmă prim-vicepreședintele PNL.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”