Prefectul, după condamnarea definitivă a președintelui CJ Sibiu: Vom acționa în limitele legii

Prefectul, după condamnarea definitivă a președintelui CJ Sibiu: Vom acționa în limitele legii

Prefectul sibian Ovidiu Sitterli a declarat marți că va trata "în limitele legii" situația apărută la Consiliul Județean (CJ) Sibiu ca urmare a condamnării președintelui acestui for, Ioan Cindrea, la un an de închisoare cu suspendare de către Înalta Curte de Casație și Justiție. "Vom trata în spațiul legii, potrivit legii. Mai mult nu vă pot transmite în momentul de față pentru că nu cunosc (...) Aveți încredere, vom acționa în limitele legii", a explicat prefectul sibian într-o conferință de presă.

Nici vicepreședintele liberal al CJ Sibiu, Constantin Șovăială, prezent la conferința de presă, nu a dorit să comenteze decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Marți, la Consiliul Județean Sibiu a avut loc o conferință de presă la care era anunțată prezența conducerii instituției, însă președintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, a lipsit de la întâlnirea cu jurnaliștii. Deocamdată, Ioan Cindrea nu a comentat decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a fost condamnat de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare , pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că și-a angajat ilegal soția la biroul său parlamentar în perioada cât a fost deputat.

Curtea Supremă a respins ca nefondat apelul declarat de Cindrea și a menținut condamnarea la un an de închisoare cu suspendare dată în decembrie 2014 de un alt complet de judecată de la aceeași instanță.

Decizia este definitivă.

Ioan Cindrea a fost trimis în judecată în iunie 2014 de procurorii Parchetului General, dosarul fiind deschis în urma unei sesizări a Agenției Naționale de Integritate.

Potrivit sesizării, în perioada octombrie 2009 — februarie 2011, în calitate de deputat, Ioan Cindrea a propus angajarea în cadrul biroului său parlamentar a soției sale, Amalia Cindrea, și a avizat contractul individual de muncă încheiat cu aceasta, contract în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru el în cuantum total de 35.061 lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaților. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”