Președintele Asociației Mondiale de Psihiatrie: Trei pătrimi din afecțiunile mintale încep înainte de vârsta de 24 de ani

Trei pătrimi din afecțiunile mintale la adulți încep înainte de vârsta de 24 de ani, a declarat miercuri președintele Asociației Mondiale de Psihiatrie, Dinesh Bhugra, într-o conferință de presă prilejuită de Congresul Internațional al Asociației Mondiale de Psihiatrie, care se desfășoară la București.

"Afecțiunile mintale sunt tratabile, tratamentele bazate pe dovezi trebuie să fie furnizate la cel mai înalt nivel al calității. Știm că trei pătrimi din afecțiunile mintale la adulți încep înainte de vârsta de 24 de ani. Jumătate din toate afecțiunile psihiatrice de la vârstă matură debutează înainte de vârsta de 15 ani.

Noi trebuie să lucrăm împreună cu părinții, cu educatorii, cu cei care realizează politici, cu familia extinsă pentru a ne asigura că atunci când persoanele se simt stresate sau tind să dezvolte afecțiuni de natură mintală pot să beneficieze de intervenții imediate în fază timpurie, pentru ca aceste persoane să nu își petreacă o bună parte din viață încercând să fie tratate.

Cei mai afectați de această recesiune sunt cei care suferă de afecțiuni mintale, pentru că serviciile de sănătate mintală au fost afectate", a afirmat Dinesh Bhugra. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cine este femeia ucisă în bătaie la marginea Bacăului. Criminalul este de negăsit, după ce a anunţat că se sin…

2 ALERTĂ / Parchetul General anchetează felul în care mii de ruși și ucraineni au devenit cetățeni români fără să …

3 CULISELE alegerii procurorilor din fruntea marilor parchete

4 Cristina Guseth, atac șocant la ministrul Justiției: Predoiu este un parvenit, ca mulţi alţii, un om fără nici…

5 Care sunt simptomele coronavirusului din China? Seamănă foarte mult cu gripa, iar medicii spun că, dacă vor ex…

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake