Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a fost SUSPENDAT din funcţie prin ordin al prefectului

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a fost SUSPENDAT din funcţie prin ordin al prefectului

Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Florin Turcanu, a fost suspendat din functie in baza unui ordin emis, marti, de prefectul Costica Macaleti. Masura a fost luata dupa ce, in luna decembrie a anului trecut, Turcanu a fost condamnat definitiv la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru fals intelectual. Florin Turcanu a declarat, marti, pentru Agerpres, ca va ataca in instanta ordinul prefectului de suspendare a sa din functie.

Prefectul Costica Macaleti a explicat ca "Documentele m-au determinat sa iau o asemenea decizie. Eu nu fac nici evaluari, nici judecata, pentru ca nu sunt nici judecatorie, nici tribunal. Documentele si legislatia duc spre un asemenea ordin de incetare a mandatului presedintelui CJ."

Potrivit acestuia, incetarea mandatului presedintelui CJ are loc la data emiterii ordinului. Actul normativ emis de prefect poate fi atacat in termen de zece zile de la data comunicarii acestuia.

Prefectul de Botosani a trimis, de asemenea, o adresa Consiliului Judetean prin care instiinteaza in vederea desemnarii unui vicepresedinte pentru exercitarea atributiilor conferite de lege presedintelui CJ.

Presedintele suspendat al CJ, Florin Turcanu, a anuntat ca "Eu asteptam un punct de vedere al prefectului judetului, pentru ca nu pot sta in fruntea unui judet intr-o situatie incerta. Voi folosi, impreuna cu avocatul meu, toate parghiile legale oferite de legislatia din Romania. Prima data vom cere suspendarea ordinului, care se judeca in maxim cinci zile. In acelasi timp vom cere anularea ordinului prefectului". El va solicita, totodata, un punct de vedere pe aceasta tema de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Presedintele CJ Botosani si al filialei judetene a Partidului National Liberal, Florin Turcanu, a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru fals intelectual si uz de fals, printr-o sentinta a magistratilor Curtii de Apel Suceava. Decizia este definitiva si irevocabila, iar termenul de incercare dispus de instanta este de doi ani si jumatate.

Turcanu a fost gasit vinovat intr-un dosar in care a fost acuzat de excluderea din partid a doi fosti consilieri judeteni, pe baza unor documente fictive. Liderul PNL a fost trimis in judecata in 2011, in perioada cat era deputat, de procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru ca a consemnat in mod nereal faptul ca membri ai organizatiei politice au fost exclusi din partid. Acesta a fost acuzat de 19 falsuri intelectuale si de noua fapte de uz de fals.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...