Președintele Iohannis a ajuns în Spania, unde efectuează o vizită oficială

Președintele Iohannis a ajuns în Spania, unde efectuează o vizită oficială

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis a ajuns duminică în Spania, unde efectuează până marți o vizită oficială. Șeful statului a fost primit la sosirea sa la Madrid cu garda de onoare. Acesta este însoțit în vizita externă de soția sa, Carmen Iohannis, fiind invitat de Regele Felipe al VI-lea și de Regina Letizia. Din delegație mai fac parte consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Andrei Muraru, Cosmin Marinescu, Leonard Orban, secretarul de stat în MAE George Ciamba.

Aeronava oficială a făcut duminică escală la Sibiu pentru președintele Klaus Iohannis și soția acestuia.

Președintele se va întâlni cu Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, cu premierul spaniol Mariano Rajoy, președintele Senatului, Pio Garcia-Escudero, și cu comunitatea de români din această țară.

"Vizita constituie un moment de referință al dialogului bilateral româno-spaniol la cel mai înalt nivel, fiind totodată primul contact oficial la nivel de șef de stat între dl președinte Klaus Iohannis și suveranul spaniol Felipe al VI-lea, proclamat rege pe 19 iunie 2014", arată Administrația Prezidențială.

Președintele Iohannis va fi primit luni la Palatul Zarzuela, reședința oficială a suveranului, de Regele Felipe al VI-lea cu care va avea convorbiri oficiale. Ulterior, șeful statului va fi primit la Palatul Moncloa de premierul spaniol Mariano Rajoy, cu care va avea convorbiri tete-a-tete și oficiale. Cei doi vor susține o declarație comună de presă.

Tot luni președintele Iohannis și soția sa vor participa la dejunul oferit de Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia. La acest dejun oficial vor participa și președintele Guvernului spaniol, Mariano Rajoy, președinții Camerei Deputaților, Senatului, Tribunalului Suprem și Tribunalului Constituțional, personalități din mediile politic, economic, academic, cultural, reprezentanți ai comunității române din Spania.

Luni, șeful statului se va întâlni și cu comunitatea de români din Spania, iar marți va fi primit de președintele Senatului spaniol, Pio Garcia-Escudero.

Aceasta este cea de-a 11 vizită oficială a șefului statului de la preluarea mandatului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski