Președintele Iohannis a ajuns la Berlin; urmează să se întâlnească joi cu Joachim Gauck și Angela Merkel

Președintele Iohannis a ajuns la Berlin; urmează să se întâlnească joi cu Joachim Gauck și Angela Merkel

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia transmite: Președintele Klaus Iohannis a ajuns miercuri la Berlin unde efectuează o vizită oficială, el urmând să se întâlnească joi cu omologul său german Joachim Gauck și cu cancelarul german Angela Merkel.

De asemenea, șeful statului are programate joi convorbiri cu președintele Bundestagului, prof. dr. Norbert Lammert, cu conducerea Forumului germano-român și cu reprezentanți ai comunității românești din Germania.

La întâlnirea cu reprezentanții comunității românești, de la ambasada României de la Berlin, șeful satului va fi însoțit de soția sa Carmen Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, înainte de plecarea către Berlin, că în discuțiile cu liderii politici germani va aborda subiectul aderării României la Spațiul Schengen, dar și alte teme precum situația din Ucraina sau perspectiva europeană a Republicii Moldova .

Din delegația care îl însoțește pe șeful statului fac parte și consilierii prezidențiali Leonard Orban, Lazăr Comănescu, Dan Mihalache, George Scutaru, Sergiu Nistor și Paul Jurgen Porr — președintele Forumului Democrat al Germanilor din România. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

4 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene

5 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”