Președintele Iohannis după întâlnirea cu prințul Charles: Este un om care prețuiește România

Președintele Iohannis după întâlnirea cu prințul Charles: Este un om care prețuiește România

Președintele Klaus Iohannis afirmă că întâlnirea cu prințul Charles de duminică, de la Palatul Cotroceni, i-a făcut plăcere și că acesta este un om care prețuiește România și care promovează locurile transilvane oriunde merge în lume.

Sursa: Facebook.com

"M-am întâlnit astăzi, la Palatul Cotroceni, cu prințul Charles, un om care prețuiește România și care ne promovează locurile transilvane oriunde merge în lume. Mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc cu el, mă bucur că ne reprezintă și că vorbește despre România ca despre o parte a sufletului său", a scris Iohannis duminică pe contul său de Facebook.

M-am întâlnit astăzi, la Palatul Cotroceni, cu Prințul Charles, un om care prețuiește România și care ne promovează...

Posted by Klaus Iohannis on Sunday, May 31, 2015

Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, prințul de Wales a rememorat, la începutul întâlnirii de la Palatul Cotroceni cu Klaus Iohannis, prima sa vizită la Sibiu.

Totodată, prințul Charles a apreciat modul în care municipiul Sibiu s-a dezvoltat în timpul mandatelor lui Klaus Iohannis, contribuind astfel la protejarea moștenirii istorice și culturale a Transilvaniei.

"Președintele Klaus Iohannis a apreciat implicarea prințului de Wales în menținerea specificului comunităților transilvane și încurajarea protejării mediului și a biodiversității din zonă. De asemenea, o altă temă de discuție a fost preocuparea comună pentru punerea în valoare a patrimoniului natural și istoric din întreaga Românie", se arată în comunicatul de presă.

Președintele Iohannis a subliniat că va acorda o importanță deosebită în timpul mandatului său prezervării patrimoniului, păstrării tradițiilor istorice și ocrotirii mediului înconjurător.

În acest context, prințul de Wales a menționat experiența de succes a parcurilor naționale din Regatul Unit și a arătat disponibilitatea părții britanice de a sprijini autoritățile române în a implementa bunele practici în acest domeniu.

De asemenea, în cadrul întrevederii, prințul a mulțumit României pentru contribuția sa susținută în teatrele de operații și în combaterea terorismului internațional.

Președintele Iohannis și prințul Charles au exprimat îngrijorarea comună pentru evoluțiile din Vecinătatea estică a României și în special din Ucraina.

În finalul întâlnirii, prințul de Wales i-a adresat președintelui Iohannis invitația de a vizita Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, invitație pe care șeful statului a acceptat-o.

AGERPRES/(AS-autor: Roberto Stan, editor: Antonia Niță)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Noi amănunte despre puciul de la Kremlin. Putin răscolește după trădători...

4 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

5 Foarte interesante amănunte!