PREVIZIUNI SĂPTĂMÂNA 13-19 OCTOMBRIE

PREVIZIUNI SĂPTĂMÂNA 13-19 OCTOMBRIE

Societatea de Neuropatie Diabetică - Neurodiab continuă și în acest an acțiunile de informare a medicilor de familie cu privire la prevenția, diagnosticarea precoce și tratamentul complicațiilor date de diabet, urmând a fi susținute simpozioane pe această temă în 28 de orașe de luni până sâmbătă, în Săptămâna Neuropatiei Diabetice. De joi până sâmbătă are loc Congresul Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic, cu participare internațională.

*** Biroul permanent al Camerei Deputaților a convocat ședință de plen luni, la ora 15,00, pentru a discuta cererea Parchetului General de încuviințare a începerii urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme, fost ministru al Comunicațiilor. Valerian Vreme este acuzat de abuz în serviciu în dosarul licențelor IT, infracțiune pe care ar fi săvârșit-o în perioada în care a fost ministru al Comunicațiilor, septembrie 2010 — februarie 2012.

*** Credincioșii ortodocși marchează marți Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, ocazie cu care sute de mii de pelerini din întreaga țară vin la Iași, mai ales în această zi, pentru a se închina la moaștele Sfintei, considerată ocrotitoarea Moldovei, care vor fi scoase din Catedrala Mitropolitană și vor fi așezate într-un baldachin, în curtea lăcașului de cult.

*** Ministerul Sănătății organizează marți o dezbatere publică având ca temă proiectul de Hotărâre de Guvern privind modificarea și completarea Anexei la HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum și denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate. Dezbaterea are loc la sediul Institutului Național de Sănătate Publică.

*** Muzeul Colecțiilor de Artă din București găzduiește marți vernisajul expoziției multisenzoriale pentru nevăzători și deficienți de vedere ''Experiența Caravaggio — Cina la Emaus'', organizată de Muzeul Național de Artă al României, Galeria DiTACTA din Zagreb, Ministerul Culturii din Republica Croația și Ambasada Republicii Croația la București.

*** Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție s-ar putea pronunța miercuri în dosarul în care deputatul PSD Miron Mitrea este acuzat de corupție în legătură cu renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari. La ultimul termen al procesului, din 3 octombrie, procurorul DNA a solicitat condamnarea celor trei inculpați din acest dosar, Miron Mitrea, Irina Jianu și Nicolae Popescu, la pedepse de închisoare cu executare, fără să nominalizeze și cuantumul acestora.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...