Primarul din Tulcea, Constantin Hogea, REȚINUT în urma percheziţiilor

Primarul din Tulcea, Constantin Hogea, REȚINUT în urma percheziţiilor

Primarul din Tulcea, Constantin Hogea, a fost reţinut, joi seară, în urma percheziţiilor făcute la sediul primăriei, la locuinţa sa şi la mai multe firme, într-un dosar privind fapte de corupţie care ar fi fost comise anul trecut, edilul fiind scos cu cătuşe la mâini din sediul DNA Galaţi. Primarul Hogea a fost audiat timp de aproximativ şapte ore de către procurorii anticorupţie, care ulterior au emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele edilului.

El a fost scos cu cătuşe la mâini din sediul DNA Galaşi şi a fost urcat într-o maşină, urmând să fie dus în arestul Poliţiei Judeţene Galaţi.

La ora transmiterii acestei ştiri, soţia primarului şi angajata primăriei sunt în continuare audiate de procurori.

Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, şi soţia acestuia au fost duşi, joi după-amiază, la sediul DNA Galaţi, pentru audieri. Anterior, la audieri a fost adusă şi o angajată a primăriei.

Întrebat de jurnalişti despre presupusele fapte de corupţie de care este acuzat, primarul Constantin Hogea a răspuns: "Sunteţi drăguţi".

Procurorii DNA au făcut percheziţii, joi dimineaţă, la sediul Primăriei Tulcea, la locuinţa primarului Constantin Hogea şi la mai multe firme, într-un dosar privind fapte de corupţie care ar fi fost comise anul trecut.

Direcţia Naţională Anticorupţie arăta, într-un comunicat de presă, că aveau loc percheziţii la opt adrese din municipiul Tulcea, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul fiind sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Percheziţiile au avut loc într-un dosar în care procurorii DNA Galaţi fac cercetări privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, care ar fi fost comise anul trecut, preciza DNA.

Surse judiciare declarau, pentru MEDIAFAX, că instituţia publică unde au avut loc percheziţii este Primăria Tulcea. Anchetatorii au făcut percheziţii şi la locuinţa primarului municipiului Tulcea, Constantin Hogea, dar şi la firme care ar fi încheiat contracte cu Primăria.

Potrivit surselor judiciare, printre persoanele vizate în acest caz ar fi primarul Constantin Hogea şi un om de afaceri din judeţul Tulcea, care ar fi obţinut ilegal contracte cu Primăria.

Constantin Hogea este la al treilea mandat consecutiv de primar al municipiului Tulcea.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut