Primarul Ploieștiului este transferat la Spitalul Penitenciar Jilava

Primarul Ploieștiului este transferat la Spitalul Penitenciar Jilava

Primarul municipiului Ploiești, Iulian Bădescu, arestat preventiv în dosarul privind premierea din bugetul local a echipei FC Petrolul Ploiești, este transferat, miercuri seară, la Spitalul Penitenciar Jilava, medicii stabilind că acesta are nevoie de îngrijiri medicale sub supraveghere permanentă.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Alexandru Băloi, a declarat pentru AGERPRES că Bădescu a fost supus unor investigații la Unitatea de Primiri Urgențe a unității sanitare, iar medicul cardiolog a decis că el necesită tratament sub supraveghere continuă timp de câteva zile, astfel că primarul este transferat la Spitalul Penitenciar Jilava.

Potrivit managerului Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, Daniel Nicolae, primarul Iulian Bădescu a fost preluat de o ambulanță cu asistent.
Magistrații Tribunalului Prahova au admis, miercuri, propunerea procurorilor privind arestarea preventivă a primarului Iulian Bădescu, acesta fiind acuzat de luare de mită și abuz în serviciu .

La scurt timp după aflarea deciziei instanței, primarului i s-a făcut rău, astfel că a fost nevoie de intervenția medicilor de pe ambulanță, la ieșirea din sediul Tribunalului Bădescu afirmând că a avut un puseu de tensiune.

Având în vedere starea sa de sănătate, el a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

De altfel, Iulian Bădescu și-a petrecut noaptea de marți spre miercuri internat, sub pază, la Secția de cardiologie a acestei unități sanitare, lui făcându-i-se rău la scurt timp după ce pe numele său a fost emisă ordonanță de reținere.

Miercuri dimineață, primarul a fost dus cu ambulanța la sediul Tribunalului Prahova, unde s-a judecat cererea de arestare preventivă formulată de procurori.

Primarul Iulian Bădescu era cunoscut dinainte ca având unele probleme de sănătate, el fiind bolnav cronic.

După aflarea deciziei judecătorilor privind arestarea sa, Bădescu a declarat că ''este incredibil ceea ce se întâmplă'' și că procurorii nu au nicio altă probă în afara unei declarații a finanțatorului Petrolului, Daniel Capră, catalogând justiția drept una ''sovietică''.

''Nu există nicio altă probă. Este o justiție sovietică. Nu înțeleg de ce în România se întâmplă aceste lucruri'', a spus Bădescu.

El a arătat că funcția de primar este considerată în prezent ''un pericol public''. ''Eu ca primar sunt considerat pericol public. Funcția de primar este considerată acum pericol public'', a menționat Bădescu.

De asemenea, el susține că ''probabil'' procurorii se așteaptă ca, prin exercitarea acestei presiuni, el să dea declarații cu privire la alte persoane. ''Este incredibil. Nu-mi explic cum se întâmplă așa ceva, probabil că domnii procurori pun presiune și se așteaptă de la mine să spun ceva despre cineva. Nu vor primi așa ceva'', a adăugat Bădescu.

Decizia instanței cu privire la arestarea preventivă a primarului Bădescu nu este definitivă.

În același dosar mai sunt urmărite penal sub control judiciar secretarul Primăriei Ploiești, Oana Iacob, și jurista Iulia Alexandru, ele fiind acuzate de abuz în serviciu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”