Primarului municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a părăsit arestul IPJ Galați 

Primarului municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a părăsit arestul IPJ Galați 

Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, aflat în arest preventiv de aproape două luni fiind acuzat de fapte de corupție, a părăsit în noaptea de luni spre marți arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Galați pentru a fi plasat în arest la domiciliu, în următoarele 30 de zile.

Astfel, a fost pusă în aplicare decizia Curții de Apel Galați care a respins vineri contestația DNA la măsura arestului la domiciliu luată miercuri de magistrații Tribunalului Galați față de Constantin Hogea. "A fost respinsă contestația la măsura arestului la domiciliu. Decizia este definitivă", a declarat purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Galați, Cosmin Mihăilă.

Tribunalul Galați a decis în urmă cu șase zile luarea măsurii arestului la domiciliu față de Constantin Hogea pentru o durată de 30 de zile, de la data de 28.07.2015 la data de 26.08.2015 inclusiv. Constantin Hogea este însă obligat, potrivit hotărârii instanței Tribunalului Galați, ca pe durata acestei măsuri să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat. De asemenea, el nu are voie să comunice direct sau indirect, cu inculpații, suspecții ori martorii din acest caz, cu excepția inculpatelor Hogea Valeria și Hogea Sorina-Ioana, să nu comunice nici cu funcționarii publici, personalul contractual sau cu orice altă persoană care desfășoară activitate retribuită sau neretribuită în cadrul Primăriei municipiului Tulcea ori a Consiliului Local Tulcea, dar nici cu salariații sau cu orice altă persoană care desfășoară activitate retribuită sau neretribuită în cadrul SC Coral SRL Tulcea, potrivit hotărârii Tribunalului Galați.

În cazul în care Constantin Hogea va încălca măsurile sau obligațiile ce-i revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Instanța a mai stabilit Inspectoratul de Poliție al Județului Tulcea ca organ de supraveghere a respectării obligațiilor.

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale în cazul primarului Constantin Hogea pentru luare de mită și a administratorului unei societăți comerciale, Constantin Cornel Georgescu, plasat sub control judiciar, pentru dare de mită. De asemenea, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile pentru soția primarului, Valeria Hogea, acuzată de complicitate la luare de mită, arhitectul șef din Primăria Tulcea, Maria Brudiu și secretarul primăriei, Constantin Valer Pop, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit procurorilor, Constantin Hogea, Pop Valer Constantin și Brudiu Maria, au semnat și eliberat pentru o firmă administrată de inculpatul Georgescu Cornel Constantin o autorizație de construire a unui bloc de locuințe situat în imediata apropiere a unor obiective cu regim special, fără a se fi obținut avizele prealabile de la Ministerul Justiției și Ministerul Apărării Naționale, conform legislației în vigoare, primarul primind, cu titlu de mită, un apartament cu trei camere situat în acel imobil, ocupat în prezent de fiica sa. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră