Procesul lui Radu Mazăre privind retrocedările, amânat din nou din cauza expertizei

Procesul lui Radu Mazăre privind retrocedările, amânat din nou din cauza expertizei

Curtea de Apel București (CAB) a decis marți să amâne din nou, pentru 13 ianuarie, procesul în care primarul Radu Mazăre este acuzat de retrocedarea ilegală a unor terenuri, după ce instanța nu a primit studiile de la Consiliul Județean privind terenurile, în urma contraexpertizei cerute de inculpați.

Ei au formulat o serie de obiecții la expertiza oficială din dosar și s-au oferit să plătească o contraexpertiză, care însă întârzie să fie trimisă instanței.

pe masă până la termenul următor".

Completul CAB a refuzat acest lucru și a explicat că nu poate interveni peste interdicțiile stabilite de o altă instanță.

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea și atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din Constanța, Mamaia, plajă și faleză.

Potrivit DNA, prin faptele săvârșite de cei 37 de inculpați s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanța.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

3 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!