Procurorii au mai stors o LĂMÂIE/Troacă va fi cercetat în arest la domiciliu

Procurorii au mai stors o LĂMÂIE/Troacă va fi cercetat în arest la domiciliu

Fostul ministru Cristian David va fi cercetat în arest la domiciliu, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a judecat o contestație a DNA la prima decizie a Curții Supreme care a respins cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare.

 Cristian David, care și-a schimbat numele de familie inițial, Troacă, a fost arestat preventiv din de 22 ianuarie, el fiind acuzat de luare de mită. Fostul ministru al Internelor, acuzat de o șpagă de 500.000 de euro, a fost arestat deoarece „există probe care fac verosimilă și rezonabilă presupunerea că inculpatul a săvârșit infracțiunea de luare de mită”.

Săptămna aceasta magistrații au decis că nu se mai impune prelungirea arestării preventive și au respins cererea DNA formulată în acest sens.

 Cristian David a fost arestat pe 22 ianuarie 2014. Principalele probe ale procurorilor sunt două denunțuri făcute la începutul verii 2014: cel al primarului din Jilava, Adrian Mladin, și cel al fostului șef de cabinet din Ministerul de Interne, Roger –Valeriu Nițescu.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Om de afaceri și cadru universitar, mort la doar 47 de ani după ce a căzut cu bicicleta

2 Da, Maia Sandu este...

3 Detaliul stupid din pașapoartele spionilor ruși, care-i dă de gol cu sutele

4 Cine ar fi noua iubită a lui Boncea după despărțirea de Loredana Groza

5 Vine uraganul? / Semne că piața imobiliară americană ar avea probleme