Procurorii DNA au ridicat documente de la Poliția Locală Ploiești

Procurorii DNA au ridicat documente de la Poliția Locală Ploiești

Procurorii DNA au ridicat, marți, mai multe documente din sediul Poliției Locale Ploiești (PLP) în urma unor percheziții care au legătură cu dosarul în care fostul șef al instituției, Cristinel Toader, a fost arestat pentru șantaj și alte fapte penale. Potrivit unor surse, procurorii au percheziționat biroul în care Toader și-a desfășurat, pentru o perioadă, activitatea în cadrul PLP, anchetatorii ridicând mai multe documente.

Cristinel Toader a fost reținut în data de 4 august și ulterior arestat preventiv , el fiind acuzat de șantaj (4 fapte), folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (3 fapte) și efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (12 acte materiale).

Conform DNA, în perioada 2013 — 2014, Cristinel Toader, în calitate de director general al Poliției Locale Ploiești, a viciat concursurile organizate pentru ocuparea unor posturi vacante în cadrul acestei instituții, în sensul că i-a constrâns pe membrii comisiilor de examinare să-i pună la dispoziție subiectele pe care le-a furnizat ulterior mai multor candidați, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 200 și 1.000 euro.

Procurorii arată că Toader i-a constrâns pe subordonații săi să îi furnizeze subiectele, amenințându-i cu pierderea locului de muncă.

De asemenea, procurorii spun că, în perioada 2012 — 2014, Toader a desfășurat activități incompatibile cu funcția publică de director general al Poliției Locale Ploiești, constând în aceea că, în mod repetat, a coordonat prin persoane interpuse întreaga activitate a unor societăți comerciale, respectiv SC Esrom Advertising SRL Ploiești (în care a deținut anterior calitatea de asociat/administrator) și SC Zedeka Advertising SRL Ploiești (la care mama sa a avut calitatea de asociat), desfășurând în numele acestora activități producătoare de venituri pentru sine sau pentru altul, constând în închirierea de panouri publicitare.

Cristinel Toader a fost director al Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova, dar și al Gărzii de Mediu Prahova, iar în august 2012 a fost numit director la Poliția Locală Ploiești prin transfer de la OPC Prahova.

Din ianuarie 2015 a ocupat funcția de director adjunct al Poliției Locale Ploiești până la data de 21 mai, când s-a autosuspendat din funcție pentru o perioadă de un an și jumătate. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria