Profesioniștii din sănătate vor trebui să raporteze serviciile, sponsorizările și donațiile făcute și primite (proiect)

Profesioniștii din sănătate vor trebui să raporteze serviciile, sponsorizările și donațiile făcute și primite (proiect)

Profesioniștii din sistemul medical vor trebui să raporteze în trimestrul întâi al anului viitor serviciile, sponsorizările și donațiile primite, potrivit unui proiect de ordin de ministru dezbătut marți la sediul Ministerului Sănătății.

"Proiectul reglementează în premieră piața publicității medicamentului. Reglementează pentru prima dată publicitatea destinată cadrelor medicale. Este un control mai bun a ceea ce se întâmplă cu banii din sistem. Publicitatea pentru orice medicament, indiferent sub ce formă, trebuie să respecte standardele și să nu includă nimic care ar putea fi ofensator sau înșelător pentru utilizator. Vom ști exact unde se duc aceste sume", a declarat marți în urma dezbaterii secretarul de stat în Ministerul Sănătății Alin Țucmeanu.

La rândul său, președintele Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale, Marius Savu, a afirmat că este pentru prima dată când se "transparentizează" tot ceea ce înseamnă cheltuieli făcute cu profesioniștii din sănătate de către producători și distribuitori de medicamente.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...