Puterea tămăduitoare a salcâmului

Puterea tămăduitoare a salcâmului

Puterea tămăduitoare a salcâmului

Pe tot parcursul acestei luni, poţi profita din plin de puterea vindecătoare a remediilor pe bază de salcâm.

Sub formă de infuzie, ulei esenţial, pulbere sau decoct, leacurile din frunzele şi din florile salcâmului dau rezultate foarte bune, „pretându-se“ pentru tratamentele pe termen lung.

În plus, parfumul florilor de salcâm are un efect liniştitor asupra psihicului.

Mierea de salcâm, pentru problemele bilei

Pentru tratarea dischineziei biliare (probleme în eliminarea bilei), fitoterapeuţii recomandă remediile din salcâm, deoarece uşurează eliminarea acesteia.

Infuzia de salcâm mai este bună  în cazul dispepsiilor (disconfortul digestiv), favorizând digestia. Prepară infuzia de salcâm din 2-3 linguriţe de flori uscate (la umbră) şi 200-300 ml de apă clocotită.

Lasă cana acoperită timp de 10 minute, după care bea câte 2-3 căni pe zi, până la dispariţia simptomelor. În tratamentul dischineziei biliare mai este indicată şi mierea de salcâm. Ia câte 2-3 linguri de miere pe zi, timp de 1-2 săptămâni.  
 
Băile cu flori de salcâm te scapă de anxietate

O cană cu ceai de salcâm, băută seara, înainte de culcare, previne şi combate stările de anxietate. Datorită acţiunii lor calmante, remediile din salcâm reduc tensiunea nervoasă şi te relaxează.

Prepară un macerat din 2 linguri de flori de salcâm, pe care le pui în 200 ml de apă fierbinte. Lasă cana acoperită timp de 8-10 ore, la temperatura camerei, bei treptat după micul dejun.

Şi băile generale cu flori de salcâm sunt de ajutor dacă eşti irascibil sau suferi de stres. Datorită uleiului esenţial pe care îl emană, florile de salcâm au acţiune liniştitoare. Adaugă în apa de baie flori de salcâm şi vei avea un somn odihnitor.

Afla mai multe pe clicksanatate.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?