Radu Budeanu, sub control judiciar pe cauțiune

Radu Budeanu, sub control judiciar pe cauțiune

Fondatorul tabloidului Cancan, Radu Budeanu, a fost plasat, miercuri seară, sub control judiciar pe cauțiune de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

* Radu Budeanu, audiat la DNA (surse)

Potrivit surselor, suma stabilită ca și cauțiune ar fi de două milioane lei.

Budeanu a fost adus cu mandat, miercuri, la DNA, pentru audieri.

Pe 20 octombrie, surse judiciare au declarat că Radu Budeanu este implicat, alături de Dan Andronic, patronul ''Evenimentului Zilei'' și Bogdan Buzăianu, fondatorul Energy Holding, în dosarul Elenei Udrea, cercetată sub control judiciar pe cauțiune.

În acest dosar, Elena Udrea este anchetată, printre altele, că în vara anului 2010, în calitate de ministru al Dezvoltării, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică.

"Pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, la începutul anului 2012, a primit de la același om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 USD și o creanță de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate comercială cu activitate în mass-media. În anul 2011, pentru a ascunde beneficiarul real al creanței de 900.000 de euro, primită cu titlu gratuit de la omul de afaceri, îi solicitase unei persoane să încheie un contract de novație cu schimbare de creditor pe o firmă a respectivei persoane", susțin procurorii DNA.

De asemenea, numele lui Radu Budeanu a apărut și în dosarul în care procurorii DNA au făcut percheziții, la începutul lunii octombrie, inclusiv la sediul Cancan Tv, în care ar fi vizați, potrivit unor surse judiciare, politicieni și patroni de presă. Ancheta ar viza fapte de trafic de influență și spălare de bani comise în perioada 2011 — 2012.

AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cochinescu, editor: Adrian Drăguț)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...