Satu Mare: Pagube după o furtună cu grindină de mărimea unui ou de găină

Acoperișurile mai multor case și mai multe culturi agricole din județul Satu Mare au fost distruse în urma unei furtuni cu grindină de mărimea unui ou de găină care a avut loc luni după amiază.

Potrivit unui comunicat de presă al Instituției Prefectului Satu Mare, într-o oră au fost precipitații de peste 32 l/mp.

"Conform primelor date, au căzut precipitații de până la 32,2 litri/mp, iar în anumite zone s-a înregistrat grindină de mărimea unui ou de găină (52 mm). Cele mai afectate localități sunt Cionchești, Giorocuta, Supur, Sechereșa, Acâș, Porumbești și Ardud. Astfel, în Cionchești vijelia a doborât zece stâlpi de joasă tensiune, iar 40 de consumatori casnici au rămas fără energie electrică. Conform celor declarate de reprezentantul societății de furnizare a energiei electrice, problema va fi remediată în cel mult 24 de ore. Tot în Cionchești nouă autoturisme au fost afectate de grindină, acoperișurile a două case au fost distruse, iar opt locuințe au fost avariate în proporție de 10%. În localitatea Giorocuta au fost afectate șapte gospodării, iar patru case au fost ușor inundate", precizează sursa citată.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit imediat după furtună pentru a discuta despre remedierea problemelor.

Totodată, prefectul Eugeniu Avram le-a cerut primarilor să transmită o situație cu privire la pagubele materiale produse. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima