Se poate schia la Predeal și la Poiana Brașov

Se poate schia la Predeal și la Poiana Brașov

Cei care doresc să schieze în acest weekend o pot face la Predeal și la Poiana Brașov, dar nu pe toate pârtiile.

La Predeal se schiază în condiții destul de bune pe pârtia Clăbucet, unde funcționează teleschiul și are și iluminat nocturn, a precizat pentru AGERPRES primarul orașului, Liviu Cocoș. "Chiar dacă nu a mai nins în ultima perioadă decât foarte puțin, pârtia este amenajată cu zăpadă artificială și se poate schia", a spus primarul.

La Poiana Brașov, Domeniul schiabil este deschis, dar se poate schia doar în partea superioară a Masivului Postăvarul.

"Se poate schia pe pârtiile Drumul Roșu și Pârtia Lupului, până la telescaunul Ruia. Pârtiile sunt înghețate, stratul de zăpadă este între 15 și 25 de centimetri și este doar zăpadă artificială. Până acum s-au folosit 25.000 de metri cubi de apă pentru producerea zăpezii artificiale. Putem produce în continuare, avem tot ce ne trebuie, însă temperaturile destul de ridicate nu ne permit acest lucru", a declarat pentru AGERPRES administratorul Domeniului schiabil din stațiune, Dorin Drăgoi.

Telecabina Kanzel, telescaunul Ruia și teleschiul Ruia sunt funcționale.

În stațiune nu prea mai există zăpadă, decât pe lângă pădure sau în locuri mai puțin însorite, a mai spus Dorin Drăgoi. Pe pârtia Bradul, una dintre cele mai căutate de schiorii începători și nu numai, nu există nici strat de zăpadă artificială.

Vineri dimineață temperatura era de minus cinci grade în Masivul Postăvarul și de plus un grad în Poiana Brașov. Vizibilitatea era foarte bună, fără ceață.

O urcare simplă cu telecabina costă 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copiii cu vârste între 6 și 12 ani, 35 de lei o urcare și o coborâre pentru adulți și 17 lei pentru copii, iar o coborâre, 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii. În ceea ce privește costurile pentru o cartelă, valabilă pe toate mijloacele de transport pe cablu, telecabine, telescaune, telegondole și teleschiuri, prețul este cuprins între 30 de lei și 530 de lei, în funcție de numărul de puncte al cartelei, cu reducere la jumătate pentru copii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren