Sechestru pe bunuri de 2 miliarde de euro ale unui grup mafiot calabrez ce controla societăți și în România

Justiția italiană a pus miercuri sub sechestru bunuri în valoare de circa două miliarde de euro aparținând unui grup al mafiei calabreze care opera în sectorul pariurilor și care controla societăți și în România, informează un comunicat citat de AFP și Reuters. Printre bunurile puse sub sechestru figurează circa 1.500 de săli de pariuri precum, 82 de site-uri de pariuri și aproape 60 de societăți, dintre care 11 operau în străinătate.

Parchetul din Reggio Calabria (sud) a emis 28 de mandate de arestare împotriva principalilor responsabili și a luat măsuri, precum arest la domiciliu sau obligația de a prezenta la poliție, în cazul a alte 23 de persoane, potrivit aceleiași surse.

Aceste persoane care fac parte din 'Ndrangheta, mafia calabreză, 'au exercitat de manieră abuzivă, cu ajutorul unor societăți malteze, activitatea în domeniul pariurilor pe întreg teritoriul național, spălând astfel importante sume de bani de origine ilegală', precizează comunicatul.

'Au ocolit legea care reglementează acest sector, realizând importante profituri care au fost apoi reinvestite în achiziția de noi societăți și licențe pentru a-și extinde și mai mult activitățile', se mai menționează în acest text.

Grupul infracțional 'care controlează societăți în Austria, Spania și România, cu un sediu stabil în Malta, a operat în trecut cu licențe din Antilele Olandeze, Panama și România', potrivit aceleiași surse.

Printre cele 11 societăți străine, șase sunt malteze, două din România, alte două spaniole și una din Austria.

'Este o lovitură foarte puternică dată 'Ndrangheta', și-a exprimat satisfacția ministrul de interne italian, Angelino Alfano.

În urmă cu două săptămâni, autoritățile italiene au pus sub sechestru bunuri în valoare de 1,6 miliarde de euro aparținând unei familiei mafiote siciliene.

Potrivit Direcției antimafia (DIA) din Palermo, a fost 'una dintre cele mai mari capturi realizate vreodată', fiind în total puse sub sechestru 33 de societăți, în principal în sectorul producției de ciment, sute de case, vile și imobile, 80 de conturi bancare, 40 de polițe de asigurare și peste 40 de autovehicule. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Androneasca, la pușcărie! „Dă-l în morții lui! Futu-i gâtu’ mă-sii!”. Stenograme DNA / Cum l-a executat Mafia P…

2 Spurcăciunea umană Olguța Vasilescu îl face retardat pe protestatarul Moroșanu, rămas cu un defect de vorbire …

3 Ăsta e tariful lui Gâdea, 10.000 de euro? Atât îi costă pe penalii care urlă seară de seară la Antena 3? Ce sp…

4 BREAKING Firea, amenințată cu pușcăria de administratorul judiciar al RADET! Dezvăluiri incredibile despre băt…

5 Marcel Vela detonează bomba despre 10 august! Anumiți conducători din Jandarmerie au fost în legătură cu anumi…

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic