Sechestru pe conturi și imobile, în urma perchezițiilor în dosarul cu o evaziune de 3 milioane de euro

Polițiștii și procurorii pun sechestru pe mai multe conturi ale unor firme și pe unele imobile în dosarul în care este cercetată activitatea infracțională a lucrătorilor unui birou de executor judecătoresc și a reprezentanților a 10 societăți comerciale, bănuiți de evaziune fiscală cu un prejudiciu de trei milioane de euro. Potrivit unor surse judiciare, trei societăți comerciale foloseau servicii fictive ale unor firme din domeniul IT, consultanță și marketing, iar banii erau transferați prin intermediul a șapte societăți fantomă în Cipru, ulterior banii întorcându-se în țară în conturile societăților menționate.

Aceleași surse menționează că biroul executorilor judecătorești la care s-au efectuat perchezițiile aparține lui Lucian și Dorina Gonț, iar imobilele vizate în vederea instituirii sechestrului aparțin familiei Gonț.

În acest dosar, polițiștii au efectuat luni 15 percheziții în București, Ilfov și Ialomița. Opt persoane sunt duse cu mandat la audieri.

"Activitățile sunt efectuate într-o cauză penală ce vizează activitatea infracțională a lucrătorilor unui birou de executor judecătoresc și a reprezentanților a 10 de societăți comerciale, ce sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, săvârșită prin sustragerea de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, prin evidențierea unor operațiuni comerciale fictive", se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Bugetul statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ trei milioane de euro prin comiterea acestor infracțiuni, în perioada 2011-2014. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta

5 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…