Secretarul general al CJ Hunedoara, audiat la DNA Alba Iulia

Secretarul general al CJ Hunedoara, audiat la DNA Alba Iulia

Secretarul general al Consiliului Județean Hunedoara, Dan Daniel, a fost audiat marți, timp de mai multe ore, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) - Serviciul Teritorial Alba Iulia, după ce în cursul dimineții biroul acestuia din Deva a fost sigilat de către anchetatori.

Întrebat de jurnaliști, la ieșirea din sediul DNA, dacă a fost chemat ca martor sau ca învinuit, Dan Daniel a afirmat că procurorii le-au transmis tuturor celor audiați marți că au calitatea de 'suspecți'. Secretarul general al CJ Hunedoara a susținut că procurorii i-ar fi interzis să dea detalii din dosar, precum și să vorbească cu celelalte persoane audiate.

Dan Daniel a declarat că, din câte cunoaște, niciuna dintre persoanele audiate marți de procurori în acest dosar nu ar fi fost reținută.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți AGERPRES, procurori anticorupție ai ST Alba Iulia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2014. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Procurorii DNA au verificat marți mai multe birouri din cadrul CJ Hunedoara și de la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), fiind sigilate cele ale secretarului general al județului, Dan Daniel, și ale directorului general al DGASPC, Monica Georgescu. La sediul CJ Hunedoara au mai fost verificate birourile Corpului de Control și cel al Serviciului de Administrație Publică Locală.

În cursul zilei de marți, procurorii DNA au efectuat percheziții domiciliare în șapte locații situate în județul Hunedoara, din care două la sediile unor instituții publice — CJ și DGASPC, iar restul la domiciliile unor persoane fizice. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

2 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Cam are dreptate omul ăsta în ce spune...

5 Uite un articol care merită citit!