Șeful ANAF i-a UMILIT pe senatorii din Comisia de Buget-Finanțe. Probabil că tăia BONURI FISCALE la HOTELUL NEVESTEI

Șeful ANAF i-a UMILIT pe senatorii din Comisia de Buget-Finanțe. Probabil că tăia BONURI FISCALE la HOTELUL NEVESTEI

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ştefan Diaconu, nu s-a prezentat joi la şedinţa comisiei de Buget-Finanţe a Senatului, după ce i-a fost trimisă invitaţie oficială, şi nici nu a anunţat că nu poate ajunge, a declarat preşedintele comisiei, Viorel Arcaş.

"Domnul Diaconu nu s-a prezentat azi (joi - n.r.) la comisie, noi i-am trimis invitaţie oficială, cum facem cu toţi. Avea obligaţia să vină, nu trebuia să confirme, însă trebuia să ne anunţe dacă nu poate ajunge, fiind plecat în delegaţie", a afirmat Arcaş după ce membrii comisiei l-au aşteptat pe preşedintele ANAF aproape o oră.

El a precizat că va anunţa ministrul Finanţelor şi premierul, pentru ca aceştia să ia măsuri pentru această situaţie. Totodată, comisia vrea să-l recheme pe Diaconu pentru a da explicaţii.

"Nu putem să stăm la cheremul domnului Diaconu, să vină când vrea şi când nu vrea, premierul va fi anunţat şi să ia măsuri", a spus Arcaş.

Senatorii s-au arătat foarte deranjaţi de lipsa preşedintelui ANAF la şedinţă, catalogând comportamentul său drept sfidare.

Diaconu a fost invitat la începutul lunii aprilie la şedinţa Comisiei de Buget-Finanţe din Senatul pentru a explica de ce nu pune în aplicare titluri executorii de 315 milioane de euro şi "închide cofetării pentru 5 lei".

Decizia a fost luată la finele lunii martie la propunerea senatorului PSD Constantin Popa, propunere care a fost votată în unanimitate de membrii comisiei.

O parte dintre senatori se aşteptau la acel moment ca preşedintele ANAF să nu se prezinte. "Oricum nu vine, e prea mare onoarea pentru noi", a spus unul dintre senatori atunci.

Arcaş spune că, deşi problemele s-au rezolvat parţial în ceea ce priveşte controalele ANAF, printr-o ordonanţă, mai sunt de discutat diverse aspecte.

"În plus, domnul Diaconu putea să fie prezent azi şi pentru discuţiile pe Codul de Procedură Fiscală, pentru că azi trebuia să îl analizăm împreună cu amendamentele depuse. Tot reprezentanţii ANAF şi ai Finanţelor ne împiedică să respectăm calendarul, deşi cred că ne vom încadra în timp, trebuie să terminăm raportul până la sfârşitul lunii", a menţionat preşedintele comisiei. Senatorii continuă la ora transmiterii ştirii cu discuţiile pe codul de procedură fiscală, care riscau să fie amânate din cauza lipsei unui secretar de stat din Ministerul Finanţelor. După aproape o oră şi jumătate de la ora anunţată pentru începerea şedinţei a ajuns secretarul de stat Attila Gyorgy, astfel că membrii comisiei au decis să continue întălnirea.

 N-a primit bon fiscal la hotelul soției șefului Fiscului

Jurnalistul Stelian Negrea scria, pe 30 martie, intr-o postare pe Facebook, ca nu a primit bon in Hotelul International din Bucuresti, hotel despre care spune ca ar fi detinut de familia sefului ANAF. "O cafea si o apa minerala la Hotelul International din Bucuresti detinut de familia sefului ANAF, Gelu Diaconu, 16 lei. Nu mi s-a emis BON FISCAL. Am sunat la Telverde Antifrauda Fiscala 0800800085 si am inregistrat o sesizare iar doamna de acolo mi-a dat dreptate ca ar fi trebuit sa-mi fie emis bon fiscal", scrie Stelian Negrea.

Care este legatura dintre Hotelul International din Bucuresti si familia lui Gelu Stefan Diaconu? Sotia lui Gelu Diaconu are jumatate din actiunile firmei SC Comity Prodexim SRL, firma care opereaza Hotelul International, dupa cum scria in 2013 Centrul de Investigatii Media. De altfel, si certificatul de clasificare postat pe site-ul hotelului este eliberat pentru firma SC Comity Prodexim SRL (certificatul de clasificare ). Cota de 50% din Comity Prodexim a Mihaelei Diaconu apare si in cea mai recenta declaratie de avere a presedintelui ANAF, Gelu Diaconu.

Insusi Gelu Diaconu a spus in 2013, intr-o precizare remisa ziarului Bursa, ca firma SC Comity Prodexim SRL este detinuta, in proportie de 50%, de sotia sa.

 "Tot aud marota cu Fiscul care se duce peste comerciantii mici si ii sufoca cu amenzi pentru cateva sute de lei incasate fara emiterea unui bon fiscal, in loc sa se duca in controale la marii evazionisti", spunea Diaconu, subliniind ca nu vrea ca institutia sa neglijeze "mica evaziune".

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Un pat matrimonial mare în care o femeie se află peste un bărbat şi îi face sex oral, şi alţi trei tineri ca…

3 Răsturnare de situație în dosarul privind accidentul în care a fost implicat ministrul Lucian Bode. Una dintre…

4 Așa o fi?

5 Cere șpăgile înapoi! / Aici s-a ajuns! Ca el sunt mii în România! / 3000 de euro angajarea, muncă la vilă, etc...