Senatorii juriști au avizat favorabil numirea lui Bogdan Stan în funcția de președinte al ANI

Senatorii juriști au avizat favorabil numirea lui Bogdan Stan în funcția de președinte al ANI

Senatorii juriști au avizat favorabil marți numirea lui Bogdan Stan în funcția de președinte al Agenției Naționale de Integritate (ANI), urmând să transmită plenului un proiect de hotărâre în acest sens. Potrivit președintelui Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc (PNL), sunt întrunite condițiile legale privind numirea lui Bogdan Stan în funcția de șef al ANI.

"Avem o sesizare de la Biroul permanent prin care ne solicită finalizarea procedurii de organizare și validare a concursului pentru ocuparea funcției de președinte al ANI. (...) În privința numirii în funcție a candidaților, aceasta se face de către Senat. Noi, practic, nu facem decât să constatăm și să propunem plenului Senatului un proiect de hotărâre privind numirea în funcție a președintelui ANI. Întocmim acest proiect de hotărâre și îl înaintăm plenului Senatului, constatând că sunt întrunite condițiile legale, respectiv CNI a emis hotărârea prin care validează procedura organizării și validării concursului", a declarat Boboc.

El a precizat că proiectul de hotărâre pe care Comisia juridică îl va transmite plenului Senatului va avea un singur articol.

Bogdan Stan nu a participat la ședința Comisiei juridice a Senatului.

În Hotărârea CNI transmisă Senatului se precizează că, în urma concursului pentru ocuparea funcției de președinte al ANI, desfășurat în perioada 11 septembrie-27 noiembrie, Bogdan Stan a obținut rezultatul final de 98,2.

"Se validează rezultatele concursului pentru ocuparea funcției de președinte al ANI. (...) Prezenta Hotărâre se înaintează Senatului cu propunerea de numire în funcția de președinte al ANI, pentru un mandat de patru ani, a domnului Stan Bogdan", se arată în documentul citat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ DNA cere instanței s-o pună pe Udrea sub control judiciar, să nu-și mai ia iar tălpășița în Costa R…

2 Hopa, s-a trecut la pasul doi? / Propaganda rusă încearcă să facă o paralelă între Transilvania și Crimeea

3 Cum poate şti medicul stomatolog că un pacient a făcut sex oral

4 Avocata care a reprezentat-o pe Kovesi: Orice persoană care a depus o plângere penală în urma violențelor din …

5 Emil Boc reacționează dur: E o palmă. Conducerea centrală ne-a sfidat! Răsucești cuțitul în rană și mai pui și…