Șerban Nicolae: Funcția de lider de grup nu îmi e străină și nu m-aș teme de responsabilități

Șerban Nicolae: Funcția de lider de grup nu îmi e străină și nu m-aș teme de responsabilități

Senatorul social-democrat Șerban Nicolae susține că funcția de lider de grup nu îi este una "străină" și că, teoretic, nu s-ar teme de responsabilitatea pe care aceasta o implică însă, în opinia sa, o posibilă schimbare a șefiei grupului PSD din Senat ar trebui realizată astfel încât "să nu bulverseze grupul".

"Am auzit și eu de posibilitatea asta (ca Ilie Sârbu să demisioneze de la șefia grupului senatorial PSD — n.r.), n-am însă certitudinea că se va produce, mai ales că n-am mai discutat cu Ilie Sârbu și nu ne-am întâlnit nici la reuniunea Senatului. Nu știu decât la nivel de știre pe surse. Altminteri, funcția de lider de grup nu îmi e foarte străină. Am îndeplinit în mod formal această funcție între 2006 și 2008, liderul grupului fiind președintele Iliescu, dar eu am preluat o bună parte din atribuțiile legate de BP și de negocieri cu celelalte partide. A fost și o perioadă mai aglomerată pentru că s-a suprapus unor evenimente precum suspendarea lui Băsescu din 2007, ieșirea PD de la guvernare, susținerea în Parlament a Guvernului Tăriceanu. Deci, teoretic, nu m-aș teme de responsabilități, dar important este ca o astfel de schimbare, dacă se va produce, să nu bulverseze grupul și să nu ducă la antagonizări interne și la micșorarea grupului", a declarat marți, pentru AGERPRES, senatorul PSD.

Potrivit acestuia, dacă schimbarea șefiei grupului s-ar produce ca urmare a unor "animozități personale" ar putea exista riscul ca grupul să piardă senatori.

"Există un risc (ca grupul PSD din Senat să piardă membri — n.r.) în măsura în care o asemenea schimbare se face pe o formulă de animozitate personală sau de conflict personal. Grupul nostru a pierdut câțiva oameni valoroși la Senat. De exemplu, Dan Tătaru, Cătălin Croitoriu, Valer Marian, colegi plecați din PSD și care în socotelile parlamentare ale majorității contează ca vor", a explicat Șerban Nicolae.

Senatorul PSD a apreciat că liderul grupului ar trebui să fie o persoană cu "autoritate și echilibru".

"E nevoie de un echilibru care să asigure, și între membrii grupului PSD și între membrii coaliției, cel puțin la nivelul Senatului, și pentru asta e nevoie de o persoană care să aibă și autoritate și echilibru, astfel încât să se poată impune ca lider și în fața celorlalți colegi, dar să asigure și un dialog permanent și echilibrat pentru asigurarea majorității care să susțină Guvernul", a mai spus Nicolae.

Senatorul Ilie Sârbu intenționează să-și anunțe demisia de la conducerea grupului PSD din Camera superioară a Parlamentului, au confirmat pentru AGERPRES surse din formațiunea social-democrată .

Potrivit surselor citate, această intenție a fost discutată în cadrul reuniunii de luni a conducerii PSD, iar Ilie Sârbu ar urma să facă acest anunț, cel mai probabil, în viitoarea reuniune a grupului parlamentar.

Conform acelorași surse, un posibil înlocuitor al lui Sârbu la conducerea grupului ar fi senatorul Șerban Nicolae. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria