Soţia lui Mircea Băsescu: A existat o presiune imensă din partea familiei lui Sandu Anghel

Soţia lui Mircea Băsescu: A existat o presiune imensă din partea familiei lui Sandu Anghel

Doiniţa Băsescu, soţia lui Mircea Băsescu, a declarat, vineri, jurnaliştilor care o aşteptau în faţa casei sale, că nu crede că soţul ei este vinovat şi că a existat o presiune imensă, chiar "cu vizite în miez de noapte", din partea familiei lui Sandu Anghel pentru a-l salva pe acesta din închisoare, relatează Mediafax.

"Suntem căsătoriţi de 35 de ani şi îl cunosc pe soţul meu mai bine decât oricine. Mă doare foarte tare că lumea nu îl cunoaşte şi îl prezintă aşa cum îşi imaginează. Ce se întâmplă este un lucru pe care nu îl merităm. Întodeauna am crezut în nişte valori şi le-am şi respectat. Ne-am educat şi copiii şi vreau să vă spun că soţul meu este cinstit şi corect şi nu ar face niciodată lucrurile care i se reproşează acum. (...) Nici într-un caz nu poate fi vorba de vinovăţie, îl cunosc foarte bine şi aşa cum îl ştiu eu nu ar putea face aceste lucruri”, a declarat cumnata preşedintelui Traian Băsescu .

Referindu-se la declaraţiile făcute de către preşedintele Traian Băsescu joi, când a spus că între fratele său şi consolidarea justiţiei alege justiţia, Doiniţa Băsescu a spus că atunci "a vorbit preşedintele" şi a precizat că este foarte greu să fii frate de preşedinte.

"Am încercat să judec la rece. Ieri a vorbit preşedintele. Ce gândeşte fratele, ce simte fratele, ce simţim eu şi copiii mei, asta nimeni nu o să înţeleagă. (...) Vă spun cu mâna pe inimă că întodeauna am simţit responsabilitatea aceasta. Este o onoare să fim fratele, respectiv, cumnata preşedintelui. Dar, este greu să fii cumnată de preşedinte. E foarte greu să fii frate de preşedinte. Am vrut să nu ne ia valul, să fim aşa cum suntem noi, oameni normali. Oameni care nu se schimbă pentru că cineva din familie ajunge pe o postură atât de înaltă”, a afirmat Doiniţa Băsescu.

Ea a mai spus că în zilele acestea nu a vorbit la telefon cu cumnatul său ori cu Maria Băsescu.

"Nu am vorbit şi să ştiţi că nici nu era obişnuinţa noastră de a vorbi la telefon. Am încercat să avem relaţiile pe care le-am avut dintotdeauna. Vorbim la telefon, dar ceea ce priveşte relaţiile noastre de familie, despre copii, ce se întâmplă, lucruri obişnuite”, a spus soţia lui Mircea Băsescu.

Ea a precizat că a existat o presiune extraordinară din partea familiei lui Sandu Anghel, cu vizite făcute în miez de noapte, pentru ca acesta să fie eliberat.

"Au venit noaptea pe sub garduri; sunau la interfon de-mi sărea inima; şi mă întrebam ce vor, că nu cred că-i era dor lu’ aia mică de noi!? Veneau şi vai de mine năşicule, că e bolnav, că nu suportă că are boală la inimă, că are nu ştiu ce. De nenumărate ori. Şi noi: «Da, vă credem... O să se stabilească în justiţie». Ce să-i spui, să-i dai pe uşă afară?! A fost o situaţie extrem de delicată”, a povestit Doinţa Băsescu.

Soţia lui Mircea Băsescu şi-a amintit şi cum au ajuns să-i boteze nepoata lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, în urma unei vizite pe care acesta, împreună cu Marian Căpăţână, a făcut-o la biroul soţului său.

"Mircea nu a fost foarte încântat. (...) Cred că scopul lor ăsta a fost, să ajungă într-o relaţie cu care să se laude", a spus Doiniţa Băsescu.

Ea a precizat că imaginile difuzate de televiziuni, cu rudele lui Sandu Anghel în timp ce se bucurau la aflarea veştii reţinerii soţului său, au supărat-o foarte tare.

"Imaginile în care ei se bucură, mă cutremură. Eu nu pot să mă bucur pentru răul nimănui. Să ştiţi că le-am acordat respect, i-am primit în casa noastră, am botezat, niciodată nu i-am înjosit. Dacă vreau să le transmit ceva? Este prea dur la ce mă gândesc. Ar trebui să aibă respect şi ar trebui să le fie ruşine pentru bucuria pe care o afişază şi pentru ce ne-au făcut”, a mai spus Doiniţa Băsescu.

Cu ochii în lacrimi, ea a spus că nu va merge la Bucureşti, la soţul său, care vineri urmează să fie prezentat în instanţă cu propunerea de arestare preventivă, ci îl va aştepta acasă.

"Ştiu că astăzi (n.r. - vineri) se va judeca cererea DNA de arestare, dar nu ştiu mai departe ce se va întâmpla. Ştiu doar atât, că îl aştept acasă, aşa cum, eu fiind soţie de marinar, l-am aşteptat atâţia ani cât a navigat. Îmi pun speranţa şi mă rog să fie sănătos şi să aibă puterea să depăşească aceste lucruri”, a conchis Doiniţa Băsescu.

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a fost reţinut, joi seară, de către procurorii anticorupţie, după ce a fost audiat în dosarul în care fiul lui Bercea Mondial îl acuză de trafic de influenţă.

Fratele preşedintelui urmează să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Bucureşti.

Joi, înainte să intre la DNA, Mircea Băsescu a declarat, răspunzând unei întrebări despre afirmaţiile interlopului, că "e treaba lui Bercea ce spune".

La DNA au fost audiaţi, în acelaşi dosar, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, soţia acestuia, Fănica Anghel, care au fost aduşi din penitenciar, şi Marian Căpăţână, despre care familia interlopului susţine că ar fi fost intermediarul banilor pentru Mircea Băsescu, reţinut şi el pentru 24 de ore în acelaşi dosar.

Bercea Mondial a spus, din duba cu care a fost adus, că aproape două milioane de euro ar fi ajuns la şefa DNA, Codruţa Kovesi, la preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, dar şi la Vasile Blaga , despre care susţine că ar fi implicat în acest caz.

Fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, a depus în 13 iunie, prin avocatul său, Pavel Abraham, o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu, în care îl acuză pe acesta de trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare, în legătură cu dosarul în care Anghel este acuzat de şantaj.

Fiul lui Bercea Mondial a fost audiat marţi şi miercuri la DNA, după ce avocatul acestuia le-a dat procurorilor două înregistrări audio-video. Pavel Abraham arăta că înregistrările ar fi fost făcute în februarie 2012 sau 2013, acestea fiind "foarte compromiţătoare".

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

4 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...

5 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”