Specialiștii de la INSEMEX Petroșani investighează incendiul de la Club Colectiv

Specialiștii de la INSEMEX Petroșani investighează incendiul de la Club Colectiv

O echipă de specialiști de la Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INCD-INSEMEX) Petroșani a sosit la București pentru a investiga cauzele izbucnirii incendiului de la Club Colectiv.  LIVE UPDATE Incendiu la clubul Colectiv din Capitală — Arafat: 27 de persoane au murit, 184 au fost transportate la spital, 146 au rămas internate (FOTO / VIDEO)

INSEMEX este singurul institut din țară care are resursele și expertiza necesară pentru a determina cu exactitate care au fost cauzele producerii incendiului.
Parchetul General a preluat de la Parchetul Capitalei ancheta în acest dosar.

Până în prezent, procurorii au audiat mai mulți martori, printre care personalul și conducerea clubului, urmând ca în cursul zilei de sâmbătă să fie efectuată o cercetare amănunțită a localului, inclusiv o analiză a camerelor de luat vederi sau alte înregistrări.

Tot sâmbătă, la sediul Institutului de Medicină Legală (IML) se va desfășura procedura de identificare a victimelor.

Vineri noaptea, un procuror de la Parchetul Capitalei, Rareș Stan, a efectuat o cercetare preliminară la fața locului.

"Se va efectua cercetarea la fața locului, audierea administratorului și a persoanelor care întrețin și administrează acest local. La Parchetul de pe lângă Tribunalul București s-a deschis deja un dosar penal. La acest moment, suntem într-o fază incipientă, nu vă putem comunica încadrarea juridică", declarat procurorul Rareș Stan.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunțat, sâmbătă dimineața, că bilanțul victimelor incendiului de la Club Colectiv din Capitală este deocamdată neschimbat, însă numărul victimelor ar putea să crească din cauza gravității rănilor.

"Având în vedere gravitatea victimelor este posibil (...) să apară și alte decese. Acest lucru putem să îl spunem pentru că este un prognostic al unor pacienți care este extrem de rezervat. Bilanțul poate să sufere modificări. În momentul de față, bilanțul este: 26 de decese în pre-spital, unul în spital, deci 27 în total, 184 prezentări în total în spitale dintre care 146 au rămas internate", a spus Arafat, la Palatul Victoria, după reuniunea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

El a mai spus că, din totalul persoanelor decedate, 17 sunt neidentificate, iar din cei 146 de pacienți internați în spitale, 5 au rămas de asemenea neidentificați până la această oră. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...