STENOGRAME din scandalul de la Spitalul de Arşi - Pacientă a unui medic arestat: Am sânii moi şi mă deprimă/Medic: Daţi-mi poze pe mail, să văd

STENOGRAME din scandalul de la Spitalul de Arşi - Pacientă a unui medic arestat: Am sânii moi şi mă deprimă/Medic: Daţi-mi poze pe mail, să văd

Medicul Cristina Isac a negociat la telefon cu o tânără detalii, inclusiv o variantă de preţ, ale unei operaţii de implant cu silicon, după ce interlocutoarea s-a plâns că are sânii moi şi este deprimată din acest motiv, cerându-i-se să trimită pe mail fotografii relevante în vederea intervenţiei.

Potrivit referatului cu propunerile de arestare din dosarul operaţiilor estetice, discuţia Cristinei Isac cu o potenţială pacientă a fost înregistrată de anchetatori.

În respectiva conversaţie, pacienta doreşte să ştie preţurile practicate de medic şi menţionează că acestea nu sunt postate pe internet. În acest context, Cristina Isac i-a prezentat, pe scurt, tariful aproximativ pentru un implant mamar şi a stabilit o întrevedere cu tânăra.

"Convorbirile interceptate în cauză, din care reiese că pacienta s-a înţeles cu medicul Cristina Isac să îi efectueze în spital o operaţie de implant mamar în schimbul unei sume cuprinsă între 2.500 şi 2.800 de euro, sumă din care o parte va fi remisă medicului anestezist", notează procurorii, care redau discuţia din 26 septembrie 2013 dintre medic şi potenţialul pacient:

"M.P.: Alo! Bună Ziua!
DR. Isac: Bună ziua!
M.P.: M.P. mă numesc. […]
M.P.: În primul şi-n primul rând îmi doresc foarte mult să-mi fac implant cu silicon, aşa.
DR. Isac: Aşa.
[…]M.P.: Aşa şi la ce preţ este, la dvs. pe pagină nu scriu preţurile?
DR. Isac: Da, nu la mine nu sunt scrise. A, păi iarăşi este foarte greu să vă spun un preţ exact, trebuie mai întâi să vă văd, trebuie să văd dacă aveţi nevoie şi de ridicare, depinde şi de implantul pe care-l folosim rotund, anatomic, şi de firmă. E greu să vă spun aşa, dacă vreţi pot să vă dau un preţ aproximativ.
M.P.: Da, vă rog din suflet.
DR. Isac: Deci, de exemplu cu implante rotunde M………. sau M……….., sunt cele pe care le folosesc eu şi care sunt cele mai bune este în jur de 2.500 euro, incluzând operaţie, anestezie, medicamente, spitalizare, analizele, toate controalele post operatorii şi implantele.
M.P.: Şi ce mai vroiam să vă întreb. Am mai sunat undeva şi mi s-a spus că trebuie să-mi fac analizele de acasă, că… o întreagă nebunie.
DR. Isac: Nu trebuie să le faceţi acasă, le facem la noi în spital, veniţi, vă văd, vă explic ce trebuie să faceţi, este greu să vă spun prin telefon.
M.P.: Da.
DR. Isac.: Nu trebuie să le faceţi acasă, în orice caz, vi le iau eu"

În aceeaşi discuţie, potenţiala pacientă se arată interesată să facă implantul cât mai repede, fiind deprimată de faptul că are sânii moi după naştere, iar medicul îi oferă detalii despre programare, subliniind că este foarte aglomerată, dar este "doctor cinstit" şi ţine locul celor pe care îi programează.

"M.P.: Ştiu, şi ce vroiam să vă mai spun să nu vă mai reţin, că mă gândesc…
DR. Isac: Nu, nu acum chiar pot să vorbesc că acum sunt pe drum. Înainte chiar nu puteam că făceam o grămadă de chestii, dar acum pot, puteţi să mă ţineţi oricât.
M.P.: Deci, eu îmi doresc neapărat, deci, nu ştiu în 3 săptămâni maxim, deci nu ştiu, vreau implant, deci musai, pentru că am o fetiţă de un an şi trei luni, şi…
DR. Isac: A, deci înseamnă că dacă aveţi fetiţă, înseamnă că aveţi nevoie şi de ridicare.
M.P.: Am sânii aşa moi şi mă deprimă chestia asta, nu-mi place deloc.
DR. Isac: Îhî.
M.P.: Şi înainte de sarcină aveam sânii pot să zic că destui de mari şi...
DR. Isac: Da.
M.P.: Şi acuma sunt aşa, nu, cu nimic nu-mi stă bine.
DR. Isac: Da, vă cred, vă înţeleg, ştiu.
M.P.: Aşa, şi de aceea vroiam să ştiu un preţ şi când aş putea să mă programez, deci dacă vreau în maxim 3 săptămâni, fac de acum programare, îmi faceţi atunci, să mai revin cu un telefon, cum facem?
DR. Isac: Nu, mai întâi veniţi la o consultaţie.
M.P.: Aşa.
DR. Isac: Sunteţi din Bucureşti?
M.P.: Nu, sunt de lângă Târgu Jiu.
DR. Isac: Ah, oricum ideea e că trebuie să veniţi la o consultaţie separat faţă de operaţie, pentru că nu….
M.P.: Nu aţi putea să mă consultaţi astăzi şi nu ştiu, mâine să facem operaţia?
DR. Isac: Mmmm. Am mai făcut aşa cu paciente care vin de afară şi care într-adevăr nu pot să vină de două ori, dar nu prea obişnuiesc. E cam riscant pentru că, nu ştiu, măcar să-mi trimiteţi nişte pe e-mail să văd cum arătaţi.
M.P.: Daţi-mi o adresă de e-mail.
DR. Isac: Să pot să-mi dau cu părerea măcar.
M.P.: Vă rog.
DR. Isac: Şi programare facem la telefon, ăăă, vă trec în agendă şi veniţi cu o zi-două înainte, pentru că ştiţi ce se întâmplă? Deci eu sunt foarte, foarte aglomerată, deci am foarte multe programări şi foarte multe operaţii, ăăă…, trebuie să fiu cu agenda în faţă.
M.P.: Da, da, da.
DR. Isac: O să vă rog să mă sunaţi diseară pe la 8 şi un sfert.
M.P.: Da.
DR. Isac: Ca să fiu cu agenda în faţă şi ca să ştiu cam când am putea să facem programarea pentru operaţie.
M.P.: Da.
DR. Isac: Dumneavoastră o să vă ţin locul, pentru că eu aşa fac, sunt doctor cinstit, mă rog, ţin locul oamenilor pe care îi programez.
M.P.: Am auzit foarte multe lucruri bune despre dvs. Nu vă cunosc că nu am de unde şi…
DR. Isac: Şi am să vă ţin locul şi veniţi cu vreo două zile înainte, staţi în Bucureşti, vă găsiţi undeva şi veniţi cu două zile, facem consultaţia, vedem ce implante, pentru că există riscul de exemplu să nu aibă implantele pe stoc şi să dureze o zi, două până vin, de aia am zis măcar două zile înainte. Înţelegeţi?
M.P.: Da, înţeleg, înţeleg.
DR. Isac: Şi eu nu mai pot să modific după aceea data operaţiei. Şi de aia ziceam, măcar să-mi trimiteţi nişte poze pe e-mail să pot să-mi dau cu părerea şi mai vorbim diseară la telefon pe la 8 şi un sfert.
M.P.: Perfect este, daţi-mi adresa şi vă şi trimit poza.
DR. Isac: Păi adresa este, o găsiţi pe site la mine.
M.P.: A, perfect
DR. Isac: La contact este ina@dr.I..ro .
M.P.: Bun.
DR. Isac: Mai îmi ziceţi o dată numele vă rog.
M.P.: P.M..
DR. Isac: Eu o să vă trec în agendă că mă sunaţi diseară şi diseară când o să mă sunaţi o să fiu cu agenda în faţă, mă uit şi o să găsim un loc pentru programare, asta dacă nu vreţi să veniţi mai devreme la consultaţie, dacă nu aveţi timp şi drum.[…]".

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...