ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 12 DECEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 12 DECEMBRIE

Magistrații Tribunalului București au admis cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a cinci persoane implicate în dosarul de corupție de la Consiliul Județean Timiș. Este vorba de Teodor Gavriș, director în cadrul CFR Călători, George Didilă, care controlează mai multe societăți, Marcel Mihoc, consilier județean în Timiș, Gabriel Telu Protopopu, consilier în Corpul de Control al Directoratului - CFR Călători, și Daniel Ninel Cosmineanu, șef al Biroului Aprovizionare - CFR Călători. Președintele CJ Timiș, Titu Bojin, este cercetat sub control judiciar impus pe o durată de 60 zile.

* Judecătorii de la Înalta Curte au decis arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a omului de afaceri Dan Besciu, asociat și administrator la SC Euroconstruct 98 Trading SRL, pus sub acuzare de DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare.

* Procurorii DNA au efectuat 30 de percheziții în București și județele Ilfov, Suceava, Iași, Cluj, Dolj și Brașov, dintre care 6 la instituții publice iar restul, la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Conform unor surse judiciare, s-au făcut descinderi și la Compania de Autostrăzi și Drumuri Naționale și la Direcții Regionale de Drumuri și Poduri. Perchezițiile ar mai viza reședința din municipiul Iași a lui Marius Eugen Ostaficiuc, consilier în Primăria Iași și director adjunct comercial la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, și a lui Marius Constantin Pătrașcu, patronul unei firme de transport.

* Fostul ministru de Interne Radu Stroe este audiat la Parchetul General — Secția Militară în dosarul accidentului aviatic din Munții Apuseni produs la începutul anului, în care au murit două persoane.

* Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție vor solicita vineri judecătorilor de la Curtea de Apel București arestarea preventivă a patru persoane implicate în dosarul de evaziune fiscală de la Mediafax Grup. Este vorba de Roxana Grigoruță, Dana Cozac (director financiar), Dragoș Chiș (avocat) și Sorin Dinu. Cei patru au fost reținuți joi, după mai multe ore de audieri la sediul Parchetului General.

* Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv confiscarea sumei de 6,3 milioane de lei (1,4 milioane euro), reprezentând averea nejustificată a fostului director CFR Călători Alexandru Noapteș. În august 2010, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Alexandru Noapteș, împreună cu doi foști colaboratori apropiați, pentru o fraudă de 700.000 de euro.

* Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat că așteaptă forma finală a proiectului de buget care va fi trimisă în Parlament și a adăugat că în cursul nopții a primit un email din partea reprezentanților Ministerului Finanțelor în care se preciza că propunerile de buget ale DNA "au fost însușite".

* Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului și-au amânat pentru sâmbătă dimineață ședința în care urma să fie stabilit calendarul dezbaterilor și votului la proiectul de lege privind bugetul de stat pe anul 2015.

* Violonistul Andre Rieu, supranumit "Regele Valsului", anunță un al patrulea concert în Capitală, pe 11 iunie, după ce a înregistrat un record de 33.000 de bilete vândute pentru primele trei show-uri anunțate la București, informează organizatorii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...