ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 20 NOIEMBRIE

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obținut 54,43% (6.288.769 voturi) în al doilea tur al alegerilor prezidențiale de duminică, iar reprezentantul Alianței PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, 45,56% (5.264.383 voturi), potrivit procesului-verbal final privind rezultatul votării, publicat pe site-ul Biroului Electoral Central (BEC).

* Biroul Electoral Central va transmite CCR procesul-verbal privind centralizarea rezultatelor votului din 16 noiembrie pentru alegerea președintelui României.

* Curtea Constituțională a stabilit că se va întruni vineri, la ora 10,00, pentru a decide asupra confirmării rezultatelor alegerilor și asupra validării președintelui.

* Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a anunțat că se fac cercetări în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale în diaspora, precizând că s-au primit foarte multe sesizări.

* Judecătorul Horațius Dumbravă, membru CSM, îi cere președintelui ales Klaus Iohannis, într-o scrisoare deschisă, reluarea cererilor respinse de ridicare a imunității în cazul unor parlamentari și foști miniștri, denunțarea pactului de coabitare încheiat între șeful statului și premier, dar și scoaterea factorului politic din numirile șefilor din justiție.

* Procurorii DNA — Serviciul Teritorial Bacău au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de miercuri, a lui Voroneanu Sorinel, acuzat de trafic de influență, spălare de bani și participație improprie la fals intelectual, fapte ce ar fi fost comise în vederea emiterii ilegale a unor permise de conducere auto, potrivit unui comunicat al DNA remis AGERPRES.

* Regele Mihai I a arătat, în mesajul transmis la Conferința internațională "25 de ani de la prăbușirea dictaturilor comuniste în Europa de Est: privind în urmă, privind înainte", că în România comunismul s-a născut în 1921, iar în prezent, după mai bine de nouă decenii, are ocazia să se adreseze participanților la conferință, sărbătorindu-i căderea.

* Deputatul Răzvan Ionuț Tănase a fost exclus, miercuri, din Uniunea Națională pentru Progresul Românie, anunță Biroul de presă al partidului.

* Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie în Statele Unite ale Americii din cauza riscului producerii unor fenomene meteorologice severe: furtuni, tornade și căderi semnificative de zăpadă.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mă doare în pulă pe mine. Nu mor caii când vor câinii“ / Acesta este PSD, oameni buni! Director de instit…

2 Citiți! Iată de ce nu cred oamenii „datele oficiale”! O porcărie ordinară, ținută 30 de ani „sub capac”, în Ma…

3 FOTO / Priviți, rafturile mai multor magazine mari din București, golite pe fondul isteriei mediatice generate d…

4 Încă o clasare de răsunet. După 7 ani de anchetă, DIICOT a închis dosarul cu prejudiciu de 30 de milioane de e…

5 Date noi / FOTOGALERIE Cum arată rafturile a trei supermarketuri din București, după ce unii bucureșteni au înce…

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există