ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 20 NOIEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 20 NOIEMBRIE

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obținut 54,43% (6.288.769 voturi) în al doilea tur al alegerilor prezidențiale de duminică, iar reprezentantul Alianței PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, 45,56% (5.264.383 voturi), potrivit procesului-verbal final privind rezultatul votării, publicat pe site-ul Biroului Electoral Central (BEC).

* Biroul Electoral Central va transmite CCR procesul-verbal privind centralizarea rezultatelor votului din 16 noiembrie pentru alegerea președintelui României.

* Curtea Constituțională a stabilit că se va întruni vineri, la ora 10,00, pentru a decide asupra confirmării rezultatelor alegerilor și asupra validării președintelui.

* Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a anunțat că se fac cercetări în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale în diaspora, precizând că s-au primit foarte multe sesizări.

* Judecătorul Horațius Dumbravă, membru CSM, îi cere președintelui ales Klaus Iohannis, într-o scrisoare deschisă, reluarea cererilor respinse de ridicare a imunității în cazul unor parlamentari și foști miniștri, denunțarea pactului de coabitare încheiat între șeful statului și premier, dar și scoaterea factorului politic din numirile șefilor din justiție.

* Procurorii DNA — Serviciul Teritorial Bacău au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de miercuri, a lui Voroneanu Sorinel, acuzat de trafic de influență, spălare de bani și participație improprie la fals intelectual, fapte ce ar fi fost comise în vederea emiterii ilegale a unor permise de conducere auto, potrivit unui comunicat al DNA remis AGERPRES.

* Regele Mihai I a arătat, în mesajul transmis la Conferința internațională "25 de ani de la prăbușirea dictaturilor comuniste în Europa de Est: privind în urmă, privind înainte", că în România comunismul s-a născut în 1921, iar în prezent, după mai bine de nouă decenii, are ocazia să se adreseze participanților la conferință, sărbătorindu-i căderea.

* Deputatul Răzvan Ionuț Tănase a fost exclus, miercuri, din Uniunea Națională pentru Progresul Românie, anunță Biroul de presă al partidului.

* Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie în Statele Unite ale Americii din cauza riscului producerii unor fenomene meteorologice severe: furtuni, tornade și căderi semnificative de zăpadă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu