ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 28 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 28 OCTOMBRIE

Premierul Victor Ponta a declarat că până la alegerile din 2016 România va avea cota unică de 16%, iar mai departe forțele politice care vor avea legitimitatea dată de parlamentarele din acel an vor putea decide dacă mențin această cotă unică sau nu.

* Cota unică de impozitare de 16% nu se va schimba și nu se pune problema ca aceasta să se modifice cât timp UDMR este în coaliția de guvernare, a declarat vicepreședintele UDMR Laszlo Borbely.

* Continuarea dezvoltării proiectelor comune de infrastructură transfrontalieră reprezintă un pas important pentru dezvoltarea sudului României și a nordului Bulgariei, dar și un exemplu de cooperare între cele două țări membre UE și partenere NATO, a declarat premierul Victor Ponta, după semnarea unui memorandum româno-bulgar privind construcția a două noi poduri peste Dunăre.

* Senatorul PDL Alin Tișe a anunțat că dezbaterile din Comisia juridică privind cazul Andronescu-Mihăilescu au fost amânate pentru 17 sau 18 noiembrie, fiind nevoie de date suplimentare de la DNA referitoare la dosarul licențelor IT.

* Social-democrata Ecaterina Andronescu a declarat, după audierile din Comisia juridică a Senatului, că nu există probe împotriva sa în dosarul privind licențele IT și că, dacă s-ar considera vinovată, și-ar fi prezentat deja demisia. Senatorul Șerban Mihăilescu a susținut, la rândul său, că nu există niciun fel de probă care să îl lege de dosarul licențelor IT.

* Președintele Traian Băsescu a declarat că nu va candida la congresul PMP pentru a deveni liderul partidului. "Mă interesează în mod deosebit să ajut acest partid nou, PMP, să fie un alt fel de partid", a spus el.

* Procurorii DNA au dispus reținerea fostului ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu, a primarului din Piatra Neamț, președinte al organizației județene a unui partid, Gheorghe Ștefan, și a oamenilor de afaceri Dorin Cocoș și Nicolae Dumitru, urmând a fi prezentați la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cocoș a pretins în procedura de achiziție a licențelor IT, pentru a asigura unui grup de firme atribuirea contractului, foloase necuvenite de 17,5 milioane euro pentru el, pentru Ștefan și pentru Sandu, susține DNA.

* Procurorii DNA au efectuat 22 de percheziții în București și în județele Cluj, Ilfov și Galați, dintre care două la sediile unor instituții publice, într-o cauză privind suspiciuni de corupție comise în perioada 2012-2014. Ancheta DNA îi vizează pe Teodor Gavriș, director în cadrul SNTFC "CFR Călători" SA, și pe omul de afaceri clujean Călin Mitică. Teodor este anchetat pentru că, la instigarea lui Mitică, a participat la atribuirea în condiții nelegale a unor servicii în valoare de peste 220 milioane lei către SC Remarul 16 Februarie, firmă controlată de omul de afaceri, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

* Direcția Națională Anticorupție a decis conexarea celor două dosare ale lui Viorel Hrebenciuc, cel privind retrocedările ilegale și cel în care este urmărit penal alături de parlamentarul Dan Șova, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro