ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 9 DECEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 9 DECEMBRIE

Premierul Victor Ponta a anunțat că există un acord de principiu cu delegația FMI, CE și BM privind bugetul de stat pe 2015, conform căruia deficitul bugetar prevăzut pentru anul viitor va fi de 1,83% din PIB.

* Procurorii DIICOT au reținut cinci persoane în dosarul de delapidare a SIF Banat-Crișana și SIF Muntenia, conform unor surse judiciare. Este vorba de Dragoș Bîlteanu, șeful SIF Banat-Crișana, omul de afaceri Najib El Lakis (membru în CA de la SIF Banat-Crișana), Stere Gardan (acționar casă de brokeraj), avocatul Nicolae Mergeani și Adrian Victor Prodan (membru în CA de la SIF Muntenia).

* Procurorii DIICOT Brașov au efectuat 245 de percheziții în județele Brașov, Covasna, Maramureș, Bacău, Neamț, Suceava, Vaslui, Iași și Buzău în vederea destructurării a trei grupuri infracționale organizate care ar fi introdus în țară și comercializat peste două milioane de pachete de țigări de contrabandă. Vor fi audiate 110 persoane în acest dosar.

* Deputatul PDL Gheorghe Ialomițianu a anunțat că grupul din care face parte nu susține proiectul de buget al Camerei Deputaților pe anul viitor, motivând că acesta prevede o creștere a cheltuielilor pentru bunuri și servicii. Aceeași poziție a fost adoptată și de reprezentanții PP-DD.

* Senatul a adoptat tacit o propunere legislativă privind insolvența persoanelor fizice. Aceasta are ca obiect reglementarea procedurii insolvenței persoanelor fizice în vederea acoperirii datoriilor acestora prin intermediul rambursării acestor datorii în temeiul unui plan ori pe baza lichidării bunurilor respectivilor debitori.

* Însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite la București, Dean Thompson, a discutat la Palatul Victoria cu ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, despre progresele înregistrate în justiție în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, au anunțat surse politice pentru AGERPRES.

* Membrii celor două Comisii juridice din Parlament au avut o întrevedere cu experții Comisiei Europene pe tema Mecanismului de Cooperare și Verificare privind Justiția, concluziile discuțiilor fiind "pozitive", în opinia președintelui Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc.

* Președintele ales, Klaus Iohannis, a scris pe Facebook că de anul viitor se va implica activ într-o campanie națională de încurajare a lecturii, subliniind că va fi un președinte foarte apropiat de cultură.

* Curtea Constituțională a amânat pentru 16 decembrie dezbaterile în cazul excepției privind dispozițiile referitoare la incompatibilitatea aleșilor locali cu funcția de reprezentant în adunările generale ale societăților comerciale de interes local.

* Președintele ales, Klaus Iohannis, conduce în clasamentul încrederii în personalități, urmat de Mugur Isărescu și Victor Ponta iar PNL (PNL-PDL) ar câștiga alegerile dacă scrutinul ar avea loc duminica viitoare, conform unui barometru realizat de Inscop Research la comanda cotidianului "Adevărul".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...