ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 15 OCTOMBRIE

Un număr de 13 primării de orașe și comune din județul Hunedoara vor renunța, în următorul an, la clasicele hărți și planuri agricole tipărite pe hârtie și vor trece la registre agricole electronice, cu o delimitare precisă a proprietăților, în cadrul unui program de eficientizare a serviciilor publice din administrația locală, derulat de Consiliul Județean (CJ) Hunedoara și finanțat de Uniunea Europeană.

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES ARHIVA

* Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, senatorul PSD Ilie Sârbu și deputatul PSD Ioan Adam s-au aflat miercuri la sediul DNA Brașov, pentru a fi audiați în dosarul retrocedărilor ilegale. Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție ce au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafața de aproximativ 90.000 ha de teren forestier și 100 ha teren agricol.

* Paisprezece persoane din județul Satu Mare au fost internate la Spitalul Județean de Urgență (SJU) în ultimele 24 de ore, după ce au consumat ciuperci culese de ele din spațiile verzi, patru fiind internate la Terapie Intensivă. Directorul medical al SJU Satu Mare, Paula Mare, a declarat că printre internați se află și doi copii.

* Un copil în vârstă de un an din localitatea vasluiană Slobozia, comuna Gârceni, a suferit arsuri pe față și pe mâini, după ce a fost lăsat singur în casă de părinți, iar o scânteie din sobă a aprins pătuțul în care acesta se afla.

* Asociația Filantropia a Episcopiei Severinului și Strehaiei a lansat miercuri un site specializat și o bibliotecă asistivă destinate persoanelor cu deficiențe de vedere. Președintele acesteia, preot Daniel Achim, a declarat pentru AGERPRES că evenimentul se desfășoară în cadrul manifestărilor menite a marca la nivel mondial Ziua Internațională a Nevăzătorilor.

* Președintele organizației PSD a municipiului Drobeta Turnu Severin, viceprimarul Marius Screciu, a declarat, pentru AGERPRES, că a luat act de aderarea consilierului local Octavian Ungureanu la grupul de independenți constituit la nivelul consiliului local.

AGERPRES/(AS-autor: Diana Dumitru, editor: Adrian Drăguț)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ponta a dat în diaree! Tudose l-a dat cu capul de pereți! „Victore, dac-o mai arzi mult la două capete cu PSD-…

2 HOPA! Kovesi iese la rampă pentru a stopa PORCĂRIILE Propagandei PSD! „NU a existat secție pentru magistrați î…

3 MAFIE pe față! Condiția secretă pusă de Tăriceanu pentru a vota Guvernul Orban

4 „Folosiți NUCLEARA, domnule Orban!” Excepționalul mesaj al fostului consilier prezidențial Iulian Fota către p…

5 Rareș Bogdan anunță desființarea Secției Speciale

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită