ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 23 DECEMBRIE

Guvernul a aprobat ordonanța de urgență privind schimbarea unor proceduri în ceea ce privește sistemul de intervenție la situații de urgență și, totodată, două hotărâri de guvern care stabilesc măsuri concrete în domeniu.

Foto: (c) CRISTIAN NASTASE / AGERPRES ARHIVĂ

* Guvernul a aprobat alocarea a 274 de milioane de lei către sistemul de apărare și industria de apărare având ca destinații principale lansarea unor comenzi guvernamentale către industria autohtonă de profil și finalizarea achiziției celei de a șaptea aeronave militare Spartan.

* Partidul Național Liberal a anunțat că solicită Curții Constituționale a României să constate neconstituționalitatea Legii privind securitatea cibernetică a țării. PNL susține că legea este neconstituțională, deoarece încalcă principiul legalității afirmat de CCR drept fundamental pentru buna funcționare a statului de drept.

* Strategia de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020 a fost adoptată de Guvern, la propunerea Ministerului Justiției. Principalele direcții ale Strategiei 2015-2020 vizează eficientizarea justiției prin management strategic, definitivarea punerii în aplicare a noilor Coduri și îmbunătățirea sistemului de statistici judiciare.

* Bugetul Ministerului Afacerilor Interne pentru 2015 este mai mare cu peste 100 de milioane de lei față de cel din anul 2014 și va asigura fondurile necesare pentru desfășurarea tuturor misiunilor Poliției, Jandarmeriei, Pompierilor sau Poliției de Frontieră, precum și a celorlalte structuri ale ministerului, a anunțat vicepremierul Gabriel Oprea.

* Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Gheorghe Ștefan, primarul municipiului Piatra-Neamț, vicepreședinte al unui partid politic și președinte al unei organizații locale a aceluiași partid la data faptelor, arestat preventiv în altă cauză. În dosar au fost deferite justiției și patru societăți comerciale.

* Fostul director al Institutului ''Cantacuzino'' Radu Iordăchel este urmărit penal de procurorii Parchetului General, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

* Trei cadre medicale implicate în eliberarea de rețete gratuite falsificate au fost trimise în judecată, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică stabilind un prejudiciu total de 2.341.794 lei.

* Peste 10.500 de polițiști vor acționa zilnic suplimentar față de dispozitivul curent pentru menținerea ordinii de Crăciun, a anunțat IGPR.

AGERPRES/(autor: Antonia Niță, editor: Claudia Stănescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

3 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Guvernul PNL, un prim pas spre decență: Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume