ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 14 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 14 OCTOMBRIE

Prim-ministrul Victor Ponta, candidat al Alianței PSD-UNPR-PC la președinția țării, a declarat marți, la Iași, că este foarte clar că Traian Băsescu și Klaus Iohannis au o strategie comună prin care, la fel ca în 2009 și în 2012, se încearcă câștigarea la masa verde a funcției de președinte al României. "Vreau să vă anunț foarte clar. Voi merge să strâng voturile românilor. Dacă în 2009 românii au fost înșelați și fraudați, dacă în 2012 au votat să scape de un președinte ilegitim și nu au reușit, în 2014 eu voi câștiga alegerile și după mulți ani, în sfârșit, românii vor avea un președinte pe care și-l doresc și pe care îl și votează", a spus Victor Ponta.

* Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, Irineu, a oficiat marți Sfânta Liturghie la schitul Sub Piatră, din Munții Apuseni, singurul așezământ monahal din Alba care are hramul de Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași.

* Pentru prima dată în ultimii ani, populația din Delta Dunării va beneficia și în sezonul rece de o cursă suplimentară pe relația Tulcea-Sulina, a anunțat marți, pentru AGERPRES, directorul societății Navrom Delta SA, Nicolae Chichi.

* Primăria Oradea a anunțat marți începerea lucrărilor de construcție la o intersecție cu pasaj denivelat între drumul de centură al municipiului și DN 79 Oradea-Arad, un proiect de 25,5 milioane de lei, cu finanțare europeană. Proiectul a fost prezentat marți, într-o conferință de presă, la care au participat reprezentanții tuturor părților implicate.

* Primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat marți că a contestat decizia prin care Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins cererea de ridicare a controlului judiciar impus împotriva sa în dosarul în care este acuzat de corupție privind construirea cartierului "Henri Coandă" și că așteaptă "cu nerăbdare" motivarea instanței pentru a se putea judeca contestația pe care a făcut-o.

* Nouă tronsoane de drum județean, însumând peste 17 kilometri, vor fi modernizate în această toamnă cu bani alocați de Guvern la ultima rectificare bugetară, a declarat marți președintele Consiliului Județean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.

* Conducătorul auto al ambulanței implicate marți într-un accident de circulație s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce șoferul mașinii lovite de salvare a decedat.

AGERPRES/(AS — autor: Ștefan Gabrea, editor: Cristian Anghelache)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”