ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 2 DECEMBRIE

ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 2 DECEMBRIE

Medicul botoșănean Eugen Prăjinariu, care în luna februarie a acestui an a acuzat slaba pregătire a asistentelor medicale de la Secția de Obsetrică Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati, a provocat un nou scandal public, el îndemnându-le pe gravide să nască în altă parte dacă vor să le trăiască pruncii.

* Președintele ales, Klaus Iohannis, a declarat marți că nu va lua la Palatul Cotroceni ceasul bunicului său, pe care l-a arătat tuturor într-un videoclip din campania electorală, pentru că la Președinție "o să fie un ceas și acolo pentru că de undeva trebuie dată ora exactă în România".

* Reprezentanta Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Astrid Fodor, care este viceprimar, a fost aleasă marți, cu o majoritate covârșitoare, primar interimar al municipiului Sibiu, succesoarea lui Klaus Iohannis. Ea a fost aleasă cu 21 de voturi pentru și două împotrivă.

* Președintele UNPR Neamț, Constantin Iacoban, a fost ales, marți, de consilierii județeni să preia atribuțiile de președinte al Consiliului Județean până la alegerile anticipate pentru această funcție. Funcția i-a fost acordată în urma negocierilor politice și formării unei majorități între PSD-UNPR-PC, dar în final Constantin Iacoban a primit și voturile consilierilor independenți și consilierilor PNL.

* Firma care are contract de deszăpezire în municipiul Ploiești a fost amendată, marți, pentru că nu a intervenit pe străzi cu utilaje suficiente, astfel încât în oraș să se circule în condiții optime. Societatea Rosal a fost amendată cu suma de 2.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor din programul de deszăpezire și pentru că nu a asigurat suficiente utilaje pentru a interveni prompt pe arterele de circulație din municipiul Ploiești.

* Polițiștii au tras focuri de armă, marți, la Năvodari, pentru prinderea unui tânăr suspectat de trafic de droguri care, după ce a sărit pe fereastra unui apartament situat la primul etaj al unui imobil, a încercat să fugă. Suspectul a sărit pe fereastră atunci când la ușa apartamentului în care se afla împreună cu alți doi tineri a sunat un echipaj de poliție.

* Doi minori afgani și un cetățean turc au fost depistați de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să intre ilegal în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, ascunși într-o remorcă cu rulouri textile, respectiv cu documente false.

* Pădurea de pe muntele Meseș, în apropierea Zalăului, a fost puternic afectată de o gheață groasă depusă pe ramurile copacilor, ce a dus în unele cazuri la ruperea copacilor și căderea lor pe carosabil, autoritățile luând decizia închiderii unui drum județean ce trece prin zonă.

* Patru microbuze de transport persoane și cinci autoturisme sunt blocate din cauza zăpezii, marți după-amiază, pe un drum județean între localitățile Fulga și Mizil, echipele de intervenție deplasându-se la fața locului pentru evacuarea persoanelor blocate.

* În două zone ale județului Bihor, Marghita și Valea lui Mihai, s-au înregistrat anual mai multe cazuri de trichineloză în probele supuse examenului de laborator, a declarat marți, pentru AGERPRES, directorul Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor, dr. Remus Moțoc, în contextul unui plan preventiv al instituției.

* Patru voluntari au dat startul în Brăila proiectului ShoeBox — cadoul din cutia de pantofi — campanie care se va încheie pe 15 decembrie și care are drept scop strângerea ce cadouri de Crăciun pentru copiii cu dizabilități sau defavorizați din mai multe școli și grădinițe din oraș.

* Un clujean a lansat un blog inedit în spațiul virtual românesc, acesta fiind primul site 'care te învață să bei inteligent'.Casian Popa a creat un vlog — blog care cuprinde și materiale video — care oferă sfaturi, recenzii, analize și ponturi utile tuturor consumatorilor de băuturi alcoolice și celor care 'iubesc cultura barului'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”