ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 4 DECEMBRIE

ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 4 DECEMBRIE

Moaștele Sfântului Nicolae vor fi aduse vineri, la Brăila, cu ocazia Sfântului Ierarh Nicolae, patronul spiritual al municipiului, a anunțat joi, într-o conferință de presă, primarul Aurel Simionescu.

* Președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloț, care a fost prezentat joi instanței pentru arestare preventivă, este acuzat de procurorii DNA de săvârșirea unor fapte de corupție, anchetatorii susținând că, începând cu 2010, a creat și pus în funcțiune un circuit financiar prin care fondurile publice, legal aprobate pe proiecte, au ajuns în conturile unor societăți care nu îndeplineau criteriile de calificare.

* Reprezentanții autorităților din județele regiunii de Nord-Est precum și oameni de afaceri din zonă au semnat, joi, o rezoluție intitulată 'Autostradă pentru Moldova', pe care o vor înmâna Guvernului. Rezoluția a fost semnată la finalul unei dezbateri publice organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, asociație formată din județele Neamț, Bacău, Iași, Suceava, Vaslui și Botoșani.

* Nicio firmă nu s-a înscris la licitația organizată pe 3 decembrie de Consiliul Județean Brăila pentru încredințarea serviciului de deszăpezire a drumurilor județene, în condițiile în care instituția a rămas de patru luni fără președinte și un vicepreședinte, cercetați de DNA pentru fapte de corupție.

* Directorul general al Poștei Române, Alexandru Petrescu, a declarat joi, la Târgu-Jiu, că, în cazul privatizării companiei, nu este previzionată nicio reducere de personal, conducerea actuală nefiind de acord cu eliberarea de personal ca și soluție de redresare imediată a companiei. Potrivit acestuia, dacă 2013 a reprezentat anul concedierilor, 2014 a fost cel al creșterilor veniturilor și, pentru prima dată după șase ani, compania va avea un profit de circa 14,5 milioane euro.

* Un cetățean din Hârșova a găsit într-un balot de lucernă, în timp ce își hrănea animalele, fragmente de oase umane, polițiștii demarând o anchetă după ce au fost alertați de localnic. Oficiali ai IPJ Constanța au afirmat, pentru AGERPRES, că bărbatul care a găsit oasele cumpărase din timpul verii baloții de lucernă de la o societate comercială autorizată în acest sens.

* Angajații celor patru exploatări de huilă ale Complexului Energetic Hunedoara (CEH) au avut joi un program de lucru normal, chiar dacă pe 4 decembrie se sărbătorește Sfânta Varvara, ocrotitoarea minerilor. Este pentru dată când minerii nu au zi liberă de Sfânta Varvara, președintele Sindicatului 'Muntele', Petre Nica, explicând că prin noul contract colectiv de muncă s-a decis să se lucreze pe 4 decembrie, întrucât prevederile documentului se aplică acum și în cazul energeticienilor de la termocentralele Mintia și Paroșani, pentru care sărbătoarea nu are o semnificație la fel ca pentru ortaci.

* Inelul roman de aur cu camee roșie, unicat în țară, care a fost descoperit de doi detectoriști pe granița estică a Imperiului Roman, în localitatea mureșeană Deda-Bistra, a fost achiziționat de Muzeul Județean Mureș și este inclus în expoziția itinerantă "Aurul și argintul antic al României", a declarat joi, pentru AGERPRES, Zoltan Soos, directorul Muzeului Județean Mureș.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /