STRANIU/Documente cu date personale, aruncate la tomberoanele de la sediul Finanţelor Publice Braşov

STRANIU/Documente cu date personale, aruncate la tomberoanele de la sediul Finanţelor Publice Braşov

Zeci de documente conţinând date personale ale unor cetăţeni sau societăţi comerciale, unele dintre ele având ştampila unităţii, au fost aruncate la tomberoanele de lângă Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov, directorul instituţiei spunând că a fost vorba de "un incident minor".

La cele trei tomberoane de lângă sediul DGRFP Braşov au fost aruncate mai multe formulare şi documente care conţin datele personale ale unor cetăţeni sau societăţi comerciale, fără ca acestea să fie distruse. O parte dintre documente conţin ştampila DGRFP Braşov şi semnături, dar sunt şi multe "ciorne" ale unor formulare întocmite greşit sau anulate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul executiv al instituţiei, Lucian Voinescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a fost vorba despre "un incident minor care a fost rezolvat", dar nu a putut preciza cu certitudine dacă documentele au fost aruncate la gunoi de către cetăţeni sau de angajaţii DGRFP Braşov.

"Acest incident minor a fost rezolvat, iar lucrurile au intrat în normalitate. S-au luat măsuri în acest sens şi s-au stabilit reguli suplimentare de securitate, în sensul că nu mai pleacă nicio hârtie din instituţie", a spus Voinescu.

El a mai precizat că documentele găsite la tomberoanele de lângă instituţie "ar fi putut fi aruncate de oricine, mai ales că unele persoane care vin la Finanţe pot avea o stare de nervozitate".

"Documente cu ştampilă nu aveau cum să iasă din instituţie. Acelea care au fost găsite erau, de fapt, nişte bonuri fiscale ale unei societăţi comerciale care cuprindeau datele firmei, CUI, iar aceste date nu sunt secrete", a mai explicat directorul DGRFP Braşov.

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice, cu sediul central la Braşov, acoperă şase judeţe: Braşov, Alba, Mureş, Sibiu, Covasna şi Harghita.

În urma unei sesizări făcute de un post local de televiziune, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a anunţat că va declanşa o investigaţie din oficiu la instituţia din Braşov.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

2 Așa o fi?

3 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

4 Dezvăluiri despre „statul” din spatele statului... / Ăsta e fostul șef al cancelariei lui Ponta

5 Da, cea din brațele lui Neymar este Vlăduța Lupău...