Studenții atrag atenția asupra lipsei unui regulament de funcționare a Agenției de Credite și Burse de Studii

Studenții atrag atenția asupra lipsei unui regulament de funcționare a Agenției de Credite și Burse de Studii

Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR) atrage atenția asupra lipsei unui regulament de funcționare a Agenției de Credite și Burse de Studii, fără de care acest organism nu-și poate atinge scopul.

"Fără un Regulament de Ordine Interioară (sau de Funcționare) și fără o metodologie clară și publică de acordare a creditelor și burselor, Agenția de Credite și Burse de Studii nu schimbă cu nimic situația celor defavorizați, nu-și atinge scopul și așa avem o altă instituție cu angajați, cu program, cu proceduri, dar fără sens pentru mulți dintre cei pe care chiar îi vizează", se menționează într-un comunicat al UNSR transmis duminică AGERPRES.

Totodată, UNSR propune ca din Consiliul Agenției de Credite și Burse de Studii, organism consultativ național, aflat în subordinea directă a ministrului Educației, să facă parte și un student, precum are orice comisie din subordinea Ministerului Educației.

Potrivit sursei citate, înființată printr-o hotărâre a Guvernului (HG nr. 1402 / 11.02.2009), Agenția de Credite și Burse de Studii are ca scop: asigurarea accesului cetățenilor români la studii în străinătate, în vederea formării și specializării acestora și managementul sistemului de creditare pentru studenții din instituțiile de învățământ superior de stat și particular acreditate, care urmează studii universitare de licență și studii universitare de masterat la zi.

De asemenea, Agenția de Credite și Burse de Studii urmărește asigurarea accesului elevilor, studenților, al absolvenților instituțiilor de învățământ acreditate, al personalului didactic titular în învățământ și al altor categorii de beneficiari la bursele de studii oferite Ministerului Educației de autorități publice, fundații, donatori — persoane fizice sau juridice—, de diferite state în cadrul acordurilor bilaterale de colaborare sau în mod unilateral, precum și la bursele provenite din programe guvernamentale și internaționale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…