Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Studenții atrag atenția asupra lipsei unui regulament de funcționare a Agenției de Credite și Burse de Studii

Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR) atrage atenția asupra lipsei unui regulament de funcționare a Agenției de Credite și Burse de Studii, fără de care acest organism nu-și poate atinge scopul.

"Fără un Regulament de Ordine Interioară (sau de Funcționare) și fără o metodologie clară și publică de acordare a creditelor și burselor, Agenția de Credite și Burse de Studii nu schimbă cu nimic situația celor defavorizați, nu-și atinge scopul și așa avem o altă instituție cu angajați, cu program, cu proceduri, dar fără sens pentru mulți dintre cei pe care chiar îi vizează", se menționează într-un comunicat al UNSR transmis duminică AGERPRES.

Totodată, UNSR propune ca din Consiliul Agenției de Credite și Burse de Studii, organism consultativ național, aflat în subordinea directă a ministrului Educației, să facă parte și un student, precum are orice comisie din subordinea Ministerului Educației.

Potrivit sursei citate, înființată printr-o hotărâre a Guvernului (HG nr. 1402 / 11.02.2009), Agenția de Credite și Burse de Studii are ca scop: asigurarea accesului cetățenilor români la studii în străinătate, în vederea formării și specializării acestora și managementul sistemului de creditare pentru studenții din instituțiile de învățământ superior de stat și particular acreditate, care urmează studii universitare de licență și studii universitare de masterat la zi.

De asemenea, Agenția de Credite și Burse de Studii urmărește asigurarea accesului elevilor, studenților, al absolvenților instituțiilor de învățământ acreditate, al personalului didactic titular în învățământ și al altor categorii de beneficiari la bursele de studii oferite Ministerului Educației de autorități publice, fundații, donatori — persoane fizice sau juridice—, de diferite state în cadrul acordurilor bilaterale de colaborare sau în mod unilateral, precum și la bursele provenite din programe guvernamentale și internaționale. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Timmermans / Kovesi este un procuror excelent. Nu poate exista nicio amnistie pentru politicienii corupți

2 BREAKING Adversarii lui Kovesi au reușit să convingă Bruxellesul: Ea este cea mai bună alegere pentru șefia Pa…

3 Zegrean / Kovesi va deveni șefa Parchetului European, în martie!

4 ALERTĂ Ce au hotărât „cele 5 fete bune” care-l judecă pe Dragnea. Procesul va dura foarte puțin! Moment-CHEIE …

5 CUTREMUR! Procurorul din 10 august rupe tăcerea! Cum se încearcă ANULAREA dosarului REPRESIUNII!

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake