SUA: Operație reușită de separare a doi frați siamezi uniți în zona abdominală

SUA: Operație reușită de separare a doi frați siamezi uniți în zona abdominală

Doi frați siamezi de cinci luni, care s-au născut uniți în zona abdominală, cu un singur ficat și care foloseau în comun o parte din intestinul subțire, au fost separați cu succes la spitalul Wolfson Children, din orașul Jacksonville, din statul american Florida, relatează marți portalul www.nydailynews.com.

Probabilitatea ca gemenii Carter și Conner Mirabal să moară era de 75%. Intervenția chirurgicală pentru separarea lor a durat 12 ore și a fost efectuată în data de 7 mai de o echipă formată din 20 de cadre medicale, printre care trei chirurgi și cinci anesteziști. Pacienții sunt în stare critică, dar stabilă și sunt internați în secția de reanimare, unde vor mai rămâne cel puțin încă o lună.

Șeful secției de pediatrie a spitalului, Daniel Robie, și-a exprimat încrederea că băieții își vor reveni complet și vor putea duce o viață normală, scrie EFE.

Doctorii au separat ficatul celor doi copii, căile biliare și intestinul subțire. Abdomenul le-a fost închis, provizoriu, cu un bandaj din material plastic. Acesta va fi înlăturat după ce pielea copiilor se va întinde suficient pentru a închide rana fără a dăuna organelor interne.

Anterior, frații siamezi au mai trecut prin două operații și urmează să mai fie supuși încă unei intervenții.

Cazurile de gemeni siamezi apar o dată la 200.000 de nașteri de copii vii, iar în 30% din situații ambii frați sunt băieți, precizează ziarul american. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

4 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

5 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră