SUA: Operație reușită de separare a doi frați siamezi uniți în zona abdominală

Doi frați siamezi de cinci luni, care s-au născut uniți în zona abdominală, cu un singur ficat și care foloseau în comun o parte din intestinul subțire, au fost separați cu succes la spitalul Wolfson Children, din orașul Jacksonville, din statul american Florida, relatează marți portalul www.nydailynews.com.

Probabilitatea ca gemenii Carter și Conner Mirabal să moară era de 75%. Intervenția chirurgicală pentru separarea lor a durat 12 ore și a fost efectuată în data de 7 mai de o echipă formată din 20 de cadre medicale, printre care trei chirurgi și cinci anesteziști. Pacienții sunt în stare critică, dar stabilă și sunt internați în secția de reanimare, unde vor mai rămâne cel puțin încă o lună.

Șeful secției de pediatrie a spitalului, Daniel Robie, și-a exprimat încrederea că băieții își vor reveni complet și vor putea duce o viață normală, scrie EFE.

Doctorii au separat ficatul celor doi copii, căile biliare și intestinul subțire. Abdomenul le-a fost închis, provizoriu, cu un bandaj din material plastic. Acesta va fi înlăturat după ce pielea copiilor se va întinde suficient pentru a închide rana fără a dăuna organelor interne.

Anterior, frații siamezi au mai trecut prin două operații și urmează să mai fie supuși încă unei intervenții.

Cazurile de gemeni siamezi apar o dată la 200.000 de nașteri de copii vii, iar în 30% din situații ambii frați sunt băieți, precizează ziarul american. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

3 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

4 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…

5 De ce se războiesc clanurile Duduianu și Rinu și regulile lor nescrise / O incursiune în lumea interlopă a Capit…