SUA: Unui pacient i-a fost grefată mâna în abdomen pentru trei săptămâni

SUA: Unui pacient i-a fost grefată mâna în abdomen pentru trei săptămâni

Un chirurg de la spitalul metodist din Houston i-a grefat unui pacient mâna în abdomen pentru a i-o salva. Operația pare a ține de science-fiction, dar a avut loc în Texas în luna august: este povestea excepțională a unui american de 87 de ani care, ca să nu își piardă mâna, a stat trei săptămâni cu ea în abdomen, relatează 20minutes.fr.

Totul a început când Frank Reyes schimba un cauciuc și cricul a cedat, prinzând mâna bărbatului în contact cu un metal fierbinte. Aproape că i-a luat foc. Dezinfecția și bandajele nu au putut face mare lucru, așa că octogenarul și-a pierdut degetul arătător, iar starea lui continua să se agraveze. Medicii de la Houston Methodist Hospital au optat pentru o tehnică originală: plasarea chirurgicală a mâinii sub pielea de pe abdomenul pacientului. Membrul afectat și-a putut crea atunci noi vase sanguine. În absența acestei intervenții chirurgicale, bărbatul 'și-ar fi pierdut probabil toate degetele', spune un chirurg.

Potrivit revistei Science et Avenir, mâna a fost "scoasă" din abdomen cu succes joi, 27 august. Acest procedeu de salvare a fost utilizat deja, însă pe alte părți ale corpului. Revista Slate anunța, de exemplu, că unui muncitor chinez i s-a grefat mâna tăiată pe gleznă, încheie 20minutes.fr. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...