Suceava/ Copacii de pe 55 de hectare de pădure, doborâţi de o furtună cu aspect de tornadă-VIDEO

Suceava/ Copacii de pe 55 de hectare de pădure, doborâţi de o furtună cu aspect de tornadă-VIDEO

 

Copacii dintr-o pădure zona localitatii Ulma au fost doborâţi de vânt pe o suprafaţă de aproximativ 55 de hectare în urma unei furtuni puternice, la o primă evaluare fiind vorba de aproximativ 25.000 de metri cubi de masă lemnoasă, iar pagubele sunt estimate la circa 3 milioane de lei.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, care a mers în zona afectată, a declarat că, în urma unei furtuni produse în noaptea de luni spre marţi, copacii dintr-o pădure au fost doborâţi de vânt pe o suprafaţă de aproximativ 55 de hectare, la o primă evaluare fiind vorba de circa 25.000 de metri cubi de masă lemnoasă.

El a spus că reţeaua electrică nu a fost afectată, însă circulaţia rutieră pe drumul care face legătura între Ulma şi Lupcina, zona în care se află pădurea, a fost blocată, informeaza Mediafax.

“Nu a fost vreo localitate izolată întrucât s-a putut circula pe un drum forestier, cu un ocol de cinci kilometri”, a afirmat prefectul care a menţionat că, marţi la prânz, traficul pe drumul respectiv a fost reluat.

El a adăugat că valoarea pagubelor se ridică la aproximativ 3 milioane de lei.

Sinescu a precizat că a solicitat silvicultorilor care acţionează în zonă să taie şi copacii care nu au fost doborâţi de vânt pentru a se evita pericolul ca unii să se rupă şi să fie înregistrate incidente.

Totodată, au fost scoşi copacii care au căzut în albia pârâului Nisipitu din zonă, în condiţiile în care judeţul Suceava este sub atenţionare cod galben de ploi.

Prefectul a menţionat că în timpul furtunii cantitatea de precipitaţii căzute nu a fost mare, însă vântul a fost foarte puternic.

Sinescu a mai spus că arborii doborâţi de vânt vor trebui scoşi cât mai repede din pădure întrucât lemnul căzut favorizează apariţia şi dezvoltarea dăunătorilor forestieri.

Sursa: obiectivdesuceava.ro Articole din aceiasi categorie:


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina