Suceava/Un violator în serie din Stroieşti, violat de trei colegi de celulă

Suceava/Un violator în serie din Stroieşti, violat de trei colegi de celulă

 Ionuţ Vasile Oprişan, de 23 de ani, din Stroieşti, încarcerat în Penitenciarul Botoşani a fost violat de trei colegi de celulă, doi hoţi şi un tâlhar.  „Este evident faptul că cei trei au dorit de la bun început să-i facă «primirea» în penitenciar după cum se obişnuieşte în astfel de locuri şi să îi aplice o «corecţie»”, se arată în rechizitoriul procurorilor botoşăneni. Oprişan a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru viol, după ce în 2012 a violat o consăteancă pe terenul de fotbal din Stroieşti 

Un sucevean de 23 de ani, din comuna Stroieşti, condamnat la şase ani de închisoare pentru viol şi încarcerat în Penitenciarul Botoşani a fost violat de alţi puşcăriaşi. Victima, pe numele său Vasile Ionuţ Oprişan, spune că a trecut printr-un adevărat chin de când a ajuns după gratii. Trei colegi de celulă au aflat fapta comise de el şi au început să îl lovească cu un băţ de care au făcut rost de la fereastra încăperii. După aceasta i-au spus să facă un duş, iar pentru că au fost refuzaţi, l-au dezbrăcat cu forţa şi l-au băgat în baie. Acolo, doi dintre puşcăriaşi l-au ţinut, iar un al treilea a întreţinut un raport sexual cu el. Oprişan a făcut plângere, iar conducerea Penitenciarului Botoşani a anunţat procurorii. Pe parcursul anchetei, suceveanul şi-a retras acuzaţiile motivând că s-a împăcat cu agresorii, însă anchetatorii au bănuiala că acest lucru a avut loc ca urmare a presiunilor făcute de cei trei violatori.
In urma anchetei, cei trei – respectiv Constantin Aursulesei, Albert Nicolae Porumbic, condamnaţi pentru furt şi Marin Florin Vieriu, aflat după gratii pentru că a comis o tâlhărie, au fost trimişi în judecată pentru viol. In rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani se arată că „din întreg probatoriul administrat reiese fără echivoc violul comis asupra părţii vătămate. Este evident faptul că cei trei au dorit de la bun început să-i facă «primirea» în penitenciar după cum se obişnuieşte în astfel de locuri şi să îi aplice o «corecţie», după ce partea vătămată fusese trimisă în judecată pentru viol”.
Magistraţii de la Tribunalul Suceava l-au condamnat definitiv, în luna martie 2013, la şase ani de închisoare cu executare pe Vasile Ionuţ Oprişan pentru săvârşirea infracţiunii de “viol”.
Reamintim că în data de 3 noiembrie 2012, la ora 22.10, poliţiştii Secţiei 9 Rurală Moara, au fost anunţaţi de către Florentina S., de 20 ani, din comuna Stroieşti, cu privire la faptul că, în jurul orei 22.00, a fost victima unei infracţiuni de viol comisă de Vasile Ionuţ Oprişan din aceeaşi localitate. In urma cercetărilor făcute s-a stabilit că în seara de 3 noiembrie 2012, în jurul orelor 21.45 – 22.00, victima se întorcea de la Hypermarketul Real, din municipiul Suceava şi se deplasa spre locuinţa părinţilor săi, pe strada Morii, din comuna Stroieşti. Când a ajuns în zona stadionului de fotbal, tânăra a fost ajunsă din urmă de un individ care i-a pus mâna la gură şi sub ameninţarea unui cuţit, a dus-o cu forţa pe terenul de fotbal, unde prin violenţă a întreţinut raporturi sexuale normale şi anale cu aceasta. Victima a spus că l-a recunoscut pe autor după figura feţei, ca fiind Vasile Ionuţ Oprişan, pe care îl ştia de mai mult timp. După aproape două ore poliţiştii au reuşit să-l reţină pe Oprişan care în urma audierii a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu victima, însă a spus că actul a avut loc cu consimţământul tinerei. In urma exa-minării medico legale a victimei s-a stabilit că aceasta prezintă leziuni specifice unei agresiuni sexuale, având nevoie pentru vindecare de 6-7 zile de îngrijiri medicale.
Vasile Ionuţ Oprişan este cunoscut ca o persoană cu antecedente penale, în trecut mai având câteva tentative de viol.
Chiar în luna iulie a anului 2012, Oprişan a mai violat o femeie din comuna Stroieşti. Ti atunci ca şi acum a avut aceeaşi modalitate de a acţiona. Nefericitul eveniment a avut loc pe 23 iulie 2012. Atunci Ileana T., de 32 de ani, se întorcea de la serviciu, din municipiul Suceava şi se îndrepta spre casa părinţilor din Stroieşti. In apropiere de locuinţă a fost ajunsă din urmă de Vasile Ionuţ Oprişan, care i-a pus mâna la gură şi a ameninţat-o cu moartea în cazul în care nu merge cu el spre trecerea de nivel cu calea ferată. Femeia s-a speriat şi de teamă a mers cu acesta, unde după aproape 50 de metri, individul a dus-o în curtea unei mori. Acolo a forţat-o să se dezbrace după care a abuzat sexual de ea. Ca şi în acest caz Oprişan şi-a recunoscut şi atunci fapta, însă a scăpat de închisoare pentru că s-a împăcat cu victima care şi-a retras plângerea în schimbul a 2.000 de lei . (Constantin ZUZEAC)

obiectivdesuceava.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 Ce mesaj a transmis Nelu Cortea după eliminarea lui Cătălin Scărlătescu și Doinei Teodoru din America Express

4 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

5 Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima