Tăriceanu: Premierul urmează să prezinte luni în Parlament programul și echipa ministerială

Tăriceanu: Premierul urmează să prezinte luni în Parlament programul și echipa ministerială

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, afirmă că premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea prezenta lunea viitoare Parlamentului echipa și programul de guvernare. "Probabil că, la acest moment, nici echipa de guvernare nu este conturată și nici programul. Din ce știu, din ce am discutat cu președintele Iohannis, premierul urmează, luni, să prezinte în Parlament programul și echipa ministerială, urmând ca luni și marți să fie audierile și marți spre seară să urmeze votul de învestitură", a precizat Tăriceanu, miercuri, la Senat.

Tăriceanu a adăugat că ALDE își va exprima poziția față de un nou Cabinet conturat în jurul lui Dacian Cioloș, după ce acesta își va prezenta viziunea guvernamentală și programul.

"Cel mai corect este, întâi, să-i dăm posibilitatea premierul să își prezinte intențiile, liniile directoare de acțiune. După aceea, vom analiza împreună cu colegii mei din conducerea ALDE și ne vom putea preciza care ne este poziția", a arătat Tăriceanu.

El a mai spus că i-a prezentat președintelui Klaus Iohannis anumite principii de guvernare promovate de către ALDE, adăugând că acestea vor fi, cel mai probabil, discutate și cu premierul desemnat în timpul întrevederii de miercuri.

"Le-am prezentat (principiile ALDE — n.r.) și domnului Iohannis. O să avem, probabil, ocazia să discutăm și cu primul-ministru desemnat și e un lung proces de consultări. Întâlnirea de azi (miercuri — n.r.), care nu este nici prima, nici ultima, așa ar trebui să fie firesc. Procesul de naștere a unui Guvern nu este chiar o operațiune cât ai bate din palme", a subliniat copreședintele ALDE.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, copreședinte al ALDE, a anunțat că urmează să aibă, miercuri, la ora 16,30, o întâlnire cu premierul desemnat Dacian Cioloș.  AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...