Timiș: Cei 60 de imigranți - cercetați pentru trecere ilegală a frontierei

Cei 60 de imigranți din Pakistan, Maroc, Somalia, Iran și Sudan, prinși în noaptea de vineri spre sâmbătă în zona de frontieră a localității timișene Lunga, în timp ce intenționau să treacă ilegal granița, sunt cercetați pentru trecere ilegală a frontierei de stat.

''Polițiștii de frontieră le-au întocmit celor 60 de bărbați documentele de readmisie, fiind efectuate demersurile pentru predarea acestora către autoritățile din Serbia. Migranții se află în custodia Serviciului pentru Imigrări Timiș pentru finalizarea procedurilor specifice'', arată purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara, Roxana Costache, într-un comunicat remis, duminică, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor efectuate asupra grupului de imigranți care a fost depistat de polițiști în apropierea frontierei cu Serbia, s-a stabilit că cele 60 de persoane care au trecut ilegal frontiera de stat sunt 41 din Pakistan, 12 din Maroc, 5 din Somalia, unul din Iran și unul din Sudan.

Persoanele în cauză au declarat că au plecat din țările de origine traversând Turcia, Grecia, Macedonia și Serbia, cu intenția de a ajunge în Spațiul Schengen, pentru a-și găsi de lucru, precizează Roxana Costache.

Pe durata cercetărilor, cele 60 de persoane au beneficiat de hrană, apă și ceaiuri calde, oferite de polițiștii de frontiera timișeni.

În cauză s-a întocmit dosar pentru săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Polițiștii de frontieră au fost sprijiniți de lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Timișoara și din cadrul Serviciului Român de Informații Timiș.

''Polițiștii de frontieră le-au întocmit celor 60 de bărbați documentele de readmisie și i-au predat Serviciului pentru Imigrări Timiș pentru finalizarea procedurilor specifice. Migranții au fost transferați, în cursul zilei de ieri (sâmbătă, n.r.), în custodia Serviciului pentru Imigrări Timiș, fiind cazați la Centrul de Cazare 'Horia' din Arad al Inspectoratului General pentru Imigrări'', se arată în comunicat.

În data de 16 ianuarie, în jurul orei 1,45, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga, județul Timiș, au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, 60 de persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul țării. Imediat, mai multe patrule de intervenție și supraveghere au intervenit, grupul fiind interceptat în apropierea frontierei pe direcția localității Comloșu Mic.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Cîțu a dat-o cu cracii-n sus pe Firea! Moldoveanca, isterică, anunță „cutremur politic”!

3 Monica Anisie își cere scuze după vizita din Ialomița: „Este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă l…

4 VICE / Securitatea națională, în pericol. Suspiciuni de acordare ilegală a cetățeniei române la Autoritatea Naț…

5 Mărturia terifiantă a fetei obligate să facă sex în trei cu primarul: „Nici nu vreau să îmi mai amintesc ce a …

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia