Timiș: Descinderi pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate specializată în infracțiuni de contrabandă

Polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, în cooperare cu cei din cadrul IPJ Timiș și cu jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara, au descins, miercuri dimineața, la 54 de adrese din județ, în cadrul unei acțiuni care vizează destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă.

Acțiunea se derulează sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare.

'Din martie, polițiștii de frontieră au inițiat un complex de măsuri informativ-operative, în vederea destructurării unei rețele de contrabandiști de alcool și țigări. Documentarea activității infracționale a suspecților a fost realizată cu suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă', a declarat, pentru AGERPRES, Mihaela Leș, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara.

Din actele efectuate în cauză, polițiștii de frontieră s-au sesizat în legătură cu activitățile infracționale desfășurate de mai multe persoane, în cauză stabilindu-se existența și funcționarea unei grupări infracționale constituite din persoane implicate, în diferite forme de participație, în colectarea și revânzarea țigaretelor de contrabandă.

În prezent, sunt în desfășurare 54 de percheziții domiciliare la mai multe locații de pe raza județului Timiș, în localitățile Sânnicolau Mare, Dudești Vechi, Variaș, Lovrin, Igriș, Cenad, Teremia Mare, Saravale, și Valcani, fiind puse în aplicare tot atâtea mandate de aducere pentru audieri.

'Acțiunea din această dimineață este desfășurată în urma unui flagrant pe frontiera verde, care a avut loc în cursul nopții, unde au fost depistați doi cetățeni români care încercau să introducă ilegal în țară 4.000 de pachete cu țigări', a precizat Leș.

Cercetările în cauză continuă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!