Timiș: Descinderi pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate specializată în infracțiuni de contrabandă

Timiș: Descinderi pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate specializată în infracțiuni de contrabandă

Polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, în cooperare cu cei din cadrul IPJ Timiș și cu jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara, au descins, miercuri dimineața, la 54 de adrese din județ, în cadrul unei acțiuni care vizează destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă.

Acțiunea se derulează sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare.

'Din martie, polițiștii de frontieră au inițiat un complex de măsuri informativ-operative, în vederea destructurării unei rețele de contrabandiști de alcool și țigări. Documentarea activității infracționale a suspecților a fost realizată cu suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă', a declarat, pentru AGERPRES, Mihaela Leș, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara.

Din actele efectuate în cauză, polițiștii de frontieră s-au sesizat în legătură cu activitățile infracționale desfășurate de mai multe persoane, în cauză stabilindu-se existența și funcționarea unei grupări infracționale constituite din persoane implicate, în diferite forme de participație, în colectarea și revânzarea țigaretelor de contrabandă.

În prezent, sunt în desfășurare 54 de percheziții domiciliare la mai multe locații de pe raza județului Timiș, în localitățile Sânnicolau Mare, Dudești Vechi, Variaș, Lovrin, Igriș, Cenad, Teremia Mare, Saravale, și Valcani, fiind puse în aplicare tot atâtea mandate de aducere pentru audieri.

'Acțiunea din această dimineață este desfășurată în urma unui flagrant pe frontiera verde, care a avut loc în cursul nopții, unde au fost depistați doi cetățeni români care încercau să introducă ilegal în țară 4.000 de pachete cu țigări', a precizat Leș.

Cercetările în cauză continuă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

5 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”