Timiș: Percheziții la membrii unei grupări specializate în infracțiuni cu carduri

Timiș: Percheziții la membrii unei grupări specializate în infracțiuni cu carduri

Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate Timiș și procurorii DIICOT au efectuat, vineri, patru percheziții pe raza județului Timiș și a municipiului București, la membrii unui grup infracțional specializat în comiterea de infracțiuni cu mijloace de plată electronică, prejudiciul creat fiind de 100.000 de euro.

'Activitățile au vizat destructurarea unei grupări infracționale specializate în efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces fără drept la un sistem informatic, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și spălare de bani', a declarat, pentru AGERPRES, Ancuța Moraru, purtător de cuvânt al Poliției Timiș.

Potrivit acesteia, gruparea infracțională era condusă de un tânăr de 30 de ani din Timișoara și era monitorizată din luna mai. Membrii sunt bănuiți că ar fi contactat mai multe persoane care doreau să călătorească cu avionul, oferindu-se să le procure bilete de zbor la prețuri cu până la 50% mai mici decât ale celor cumpărate direct de la agenții de turism.

În unele situații, beneficiarii cunoșteau faptul că biletele erau obținute în mod fraudulos, iar în altele aceștia erau induși în eroare, prețul mic fiind motivat prin lipsa unor comisioane ale unei presupuse agenții de voiaj sau prin existența unor oferte de moment.

În urma perchezițiilor efectuate astăzi au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe laptopuri, telefoane mobile, dispozitive de stocare a informațiilor și aproape 3.000 de lei.

Totodată, au fost puse în executare trei mandate de aducere. Toți cei identificați urmează a fi conduși la sediul DIICOT, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR, iar la activități au participat și polițiști din cadrul BCCO București și Poliția Timiș.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria